Gyermeknapi kaland a Müpával – szórakoztató feladatok, zene és tánc a Cifra Palota kínálatában

Május utolsó vasárnapján minden évben a gyerekeké a főszerep! A Müpa gyermeknap alkalmából évről évre kreatív és készségfejlesztő foglalkozásokkal, zenés és meseelőadásokkal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A tavalyi rendhagyó programok után a Müpa idén sem hagyja önfeledt kikapcsolódás nélkül a közönség legfiatalabbjait: bár a gyermeknap ezúttal is az online térbe költözik, a vállalkozó kedvű kicsik és családjaik egy öt játékos feladatból álló kaland során élhetik át a Müpa-élményt, amely végén természetesen meglepetés várja őket.

A Müpa a megnyitása óta minden évben, eddig mintegy tizenöt alkalommal tartotta meg hagyományos gyermeknapi programjait, 2020-ban pedig vidám zenei válogatásokkal, kreatív ötletekkel, gyerekeknek (is) ajánlott online tartalmakkal és egy izgalmas foglalkoztatófüzettel készült, hogy emlékezetessé tegye ezt a jeles hétvégét. A kalandok sora idén is folytatódik, ám ezúttal kis csavarral: az intézmény egy szórakoztató videós feladatsorral buzdítja aktivitásra a gyerekeket, és mutatja meg nekik a művészet szépségeit. A résztvevők a dal- és tánctanulástól a kézműveskedésig többféle próbatétel során bizonyíthatják rátermettségüket, és akárcsak egy kalandtúra állomásainak teljesítése után, továbbléphetnek a következő videóra. A sorozat végén pedig – mint a mesében – elnyerik méltó jutalmukat, vagyis hozzáférést kapnak a Müpa elsősorban, de nem kizárólag gyerekeknek készített felvételei közül néhány olyan produkcióhoz, amelyek korábban nem szerepeltek az intézmény ingyenesen elérhető médiatárában.

Benedek Krisztina népművelő és énekes segítségével a gyerekek egy népdalt sajátíthatnak el játékos formában, Szente János néptáncpedagógus egy ugrós lépéssort tanít meg az érdeklődőknek, Szitha Miklós, a Talamba Ütőegyüttes tagja megmutatja a Müpa zörejeit, és közös alkotásra invitál mindenkit, Dani Dávid basszus operaénekes a természet hangjainak megfigyelésére buzdít, míg Gál Gabi szoprán egy elgondolkodtató feladvánnyal készült a hallgatóságnak. Közben persze mindannyian bepillantást engednek a mesterségük szépségeibe, és ízelítőt adnak az elnyerhető jutalmakból is, ezáltal közvetítve a művészet sokféleségét és szépségét már a legkisebbeknek is. A feladatok elvégzéséhez szükséges információk a Cifra Palota – Gyermeknapi kaland a Müpával aloldalán érhetőek el, amibe a gyerekek május 30-án vághatnak bele ugyanitt. A játékos feladatok teljesítése után szintén itt nyílik meg a lehetőség az elnyert jutalmak, azaz a Dal-játék – Mozart: A varázsfuvola és a Jancsi és Juliska című előadások, a Talamba együttes Ez ütős lesz! című interaktív hangszerbemutatója, valamint a Müpa10 jubileumi hétvége Ifjúsági hangversenyének megtekintésére is. Természetesen az oldal nem csak vasárnap lesz elérhető, így akinek a hétvégén nem jutna rá ideje, még két héten át lehetősége lesz részt venni a játékban.

A Cifra Palota – Gyermeknapi kaland a Müpával oldala itt található: http://bit.ly/Gyermeknap_Mupa

Forrás: Müpa