・ hiánypótLÁSS! ・ Kele Juci ・ Gárdonyi tér ・ 2021.05.27.-06.12. ・ Interaktív zöld installáció az Eleven Tavasz keretében ・

Természetesnek vesszük.
És gyakran nem tűnik fel a hiánya, mikor már nincs.
Pedig tudjuk, hogy hiányozni fog. Már nekünk is. De főleg nekik, akik még csak most ismerik meg.
Vigyázzunk rá, építsük együtt újra!

„A Gárdonyi téri kivágott fa helyére tervezek ismét installációt, ami a természet hiányára, a fenntarthatatlan életmódra hívja fel a figyelmet. Absztrakt módon megjelenítem az ott állt fát, illetve annak helyét, amit a közel 3 hét leforgása alatt a város lakókkal közösen, növényből építünk vissza.

Ha te is változtatnál, vállalj Te is feladatot. Építsünk együtt egy szebb jövőt!”

Kele Juci festő-építész 2020-ban az Eleven Ősz programsorozat keretében már épített egy köztéri installációt a Gárdonyi térre, ‘MeditÁLLJ!’ címmel. Akkor a városi nyüzsgésből invitált minket egy perc megnyugvásra, egy növénnyel átszőtt, spirális tér közepére. A csigavonal középső, privát terében, egy korábban ott állt fa rönkjére állhattunk fel, nézhettünk magunkba vagy akár az égre.

A Kult11 felkérésére most az Eleven Tavasz rendezvényén lesz látható Juci újabb alkotása. A kivágott fa inspirálta az idei alkotást is, ami a természet hiányára reflektál és szólít meg minket. A művésznő mindenkit apró hétköznapi „vállalásokra” sarkall, hogy együtt tegyünk egy élhetőbb városért, egy fenntartható, zöldebb jövőért. A változást vállaló egy borostyánt tűzhet az installációba, melytől közös erővel kizöldül a fa hagyta űr.

A műalkotás több mint két hétig lesz megtekinthető, zöldíthető és négy érdekes programmal vár minden kedves érdeklődőt.

A köztéri installációval egyidőben az Bartók Béla Boulevard 1 művész 1 porta keretén belül az Juci képei is láthatók a Szatyor Bár és Galéria kirakatában az Artecho más művészeivel együtt.

A Hadik kávéházban pedig az Eleven Tavasz művészeti vásárán sorszámozott művészeti nyomatok is kaphatóak lesznek.

A ‘hiánypótLÁSS’ programjai: 

megnyitja: Halász Áron, Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese
tánc előadás: Gassama-Kele Borka & Dorka
zene: Novai Gábor (Mörk, Novan Experiment)

Workshop Rácz Anikóval (Hannabi bútor márka alapítójával) zöldülni vágyóknak a Gárdonyi téren Kele Juci ‘hiánypótLÁSS!’ című installációja kapcsán.

Szerencsére egyre több szó esik a környezettudatosságról, de aki komolyan akarja ezt venni, annak nem könnyű, hisz már a vásárlás is nehéz, mert minden műanyagba van csomagolva…

Anikó és Dora egy jól követhető segédeszközt adott a kezünkbe Zöld Bakancslista címmel. Ügyesedjünk együtt lépésrôl lépésre. Sok kicsi sokra megy! 🌍❤️

  • június 3. 18:00  ・  Hogyan viszonyulunk önmagunkhoz és a világhoz?  ・

beszélgetés Tar Zsuzsa pszichiáterrel, meditáció oktatóval a Gárdonyi téren Kele Juci ‘hiánypótLÁSS!’ című installációja kapcsán.

‘Azt tapasztaltam és élem meg az életemben, ha önmagunkat elfogadjuk, szeretjük, akkor természetesen a környezetünkhöz is így viszonyulunk. Ekkor képesek vagyunk felismerni minden élőlényben a szépet, a csodát, s természetesen együtt akarunk velük élni. Ezáltal tudunk kialakítani olyan életformát, amiben minden élőlénynek, ami meg van  teremtve, helye legyen. Hiszen együtt teljes az élet.’ – Tar Zsuzsa

  • június 4.-6. 10:00 – 19:00Művészeti vásár a Hadik kávézóban.
  • június 11. 19:00 -20:00Záró meditáció Beth Uptonnal (Anuttarával).

Beth Upton, meditációs oktató és volt buddhista apáca vezet minket egy órás beszélgetésre és meditációra. Megvizsgáljuk, hogyan lehetünk figyelmesebbek a környezetünkre, bölcs és szeretetteljes figyelemmel. Dolgozni fogunk azon is, hogy megértő szándékunk legyen a szebb jövő felépítése érdekében. 

  • május 27-június 10.1 Művész 1 Porta ・ kirakat kiállítás ・ Szatyor Bár és Galéria 

Kele Jucit építészként a textúrák, arányok és a színek ragadták magukkal. 

„Képeimen az álom és a lélek világa elevenedik meg, hol mesefigurákon keresztül, hol nonfiguratívan.”

Kele Juci social media:

Honlap: http://kelejuci.com/

Faceebook: https://www.facebook.com/kelejuciart/

Instagram: https://www.instagram.com/kelejuci/