Gyermeknap a Kövér Béla bábszínházzal: Dobronka cirkusz, világszám! – bábelőadás

Május 28-án, Gyermeknap alkalmából egy bábelőadással szeretnénk kedveskedni kicsiknek és nagyoknak 5-250 éves korig. Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Városháza udvarán 16:30 órái kezdéssel. Kérjük a 18 év feletti nézőinket, hogy oltási igazolványukat hozzák magukkal!

Az előadásról:

Gyereknapi bábelőadás!

Dobronka cirkusz, világszám!

Ó, micsoda napok voltak azok, amikor a Dobronka nevű kisvárosba egy világhírű cirkusz érkezett. Az álmos utcák egyszercsak élettel és izgalommal teltek meg, a levegőben narancsvirág illata és trombita hangja szállt, a kisasszonyok szeme szikrázott, a férfinépnek szebben pöndörödött a bajsza, mint valaha, és az egész város – mint egy égi ringlispíl – az éjbe világító sátor körül forgott. Aztán a porondmester az egész cirkuszt visszavarázsolta a kalapjába és Dobronka ismét szürke hétköznapokra ébredt.

Két dobronkai fiatal a letaposott fűben, elveszett zebracsíkok, lócitromok és selyemszalagok között egy színes zsönglőrlabdát talált. Otthonuk melegében a zsonglőrlabdából egy csibe kelt ki. Hohó! A csibéből tyúk lett, az emlékekből új játékok, a játékokból új cirkusz – egy igazi dobronkai cirkusz!

A hajdani vándormutatványosok által megalkotott és ápolt műfaj – a marionettcirkusz – bája és szépsége előtt tisztelgünk, azt idézzük fel játékban: oroszlánordítással, légtornász bukfencekkel, szelídített hintalóval, élő muzsikával és a világ valamennyi csodájával.

Írta és rendezte: Boráros Milada

Tervezte: Boráros Szilárd

Zene: Takács Dániel

Játssza: Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel

Jegyvásárlás:

Online: https://tixa.hu/gyermeknap_210528

Készpénzzel történő jegyvásárlásra csak a helyszínen lesz lehetőség, az előadás kezdete előtt!

,