A 21. Század Társaság Felhívása

A COVID-19 járványnak világszerte milliók esnek áldozatul.

Hazánk lakosságát példátlan kegyetlenséggel tizedeli a halál. Eddig csaknem harmincezer honfitársunkat pusztította el.

Az elmúlt hónapok szenvedései, rokonaink, szeretteink, barátaink elvesztése, saját életünk, reményeink, szépen fölépítettnek hitt jövőnk váratlan összeomlása örökre fájó sebet ejtett a ma élő nemzedékek emlékezetében.

A tragédiasorozatnak még nincs vége. Ez még nem a számvetés, a gazdasági, társadalmi, ökológiai károk felmérésének ideje. Még nem keressük a mulasztások felelőseit. Még nem látjuk, ki, mikor, mekkorát vétkezett. Még nem látjuk, mi magunk mikor hoztunk rossz döntéseket.

De abban már most bizonyosak vagyunk, hogy nem felejthetjük el halottaink emlékét. Nem felejtjük el elveszített biztonságunkat, szertefoszlott álmainkat.

A 21. Század Társaság arra kéri honfitársainkat, hogy közadakozásból, közösen állítsunk méltó emlékművet a koronavírus-járvány áldozatainak. Így emlékezzünk meg azokról, akiket elveszítettünk a járvány ideje alatt. Az emlékmű egyben főhajtás az egészségügyi dolgozók áldozatos és hősies munkája előtt.

Arra készülünk, hogy az emlékmű avatására Budapest egyik ismert közterületén, a COVID–19-járvány magyarországi kezdetének második évfordulóján, 2022 márciusában kerül sor.

Kérünk mindenkit, aki támogatni kívánja kezdeményezésünket, hozzájárulását az alábbi elkülönített bankszámlára szíveskedjen átutalni: 

Oltalom Karitatív Egyesület
10400140-50526565-74491050

Budapest, 2021. május 3.

Tisztelettel:

Iványi Gábor
lelkész

Kocsis András Sándor
szociológus, a XXI. Század Társaság elnöke

http://www.21sztarsasag.hu/