Elindul a Nekematánc.hu

Aki keres, táncot talál! Az idei Tánc Világnapjától új online, hazai platformon mutatkoznak be azok a tánchoz, mozdulatokhoz kapcsolódó kiegészítő programok, amelyek segítenek közelebb kerülni a táncművészethez. A Nekematánc.hu oldalán minden olyan projekt elérhető lesz, amelyet elsősorban a professzionális tánctársulatok pedagógus szakemberekkel összefogva hoztak létre azzal a céllal, hogy megszólítsák, közös gondolkodásra, mozgásra hívják a jövő tánckedvelőit, elsősorban gyereket, diákokat.

© Lakatos János

A hazai táncművészetben is egyre nagyobb teret hódít a táncszínházi nevelés, beavatás különböző műfajai, amelyek egyrészt közvetlen közelről és átélhetően mutatják be a táncművészet trendjeit, elemeit, másrészt olyan témákra fókuszálnak, amelyek a gyerekek és diákok mindennapjait meghatározza. Ezeket a programokat, tánc-és színházpedagógiai projekteket, sorozatokat gyűjti össze a Nekematánc.hu oldal, ahol akár iskolai, óvodai pedagógusok is találhatnak olyan komplex programot, amelyeket az aktuális iskolai tananyaghoz vagy óvodai tematikához is kapcsolni tudnak.

A Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával elindult weboldal a https://nekematanc.hu/ címen érhető el, és az oldalon megtalálható kereső segítségével könnyedén el lehet igazodni a különböző témáknak, korcsoportoknak szóló saját élményű foglalkozások között. Az oldalon már több program elérhető, de folyamatosan frissül a továbbiakban, hogy a legaktuálisabb újdonságok is elérhetőek legyenek az érdeklődők számára.