27. Lengyel Filmtavasz – Online – 2021. május 6-10.

Soha ne add fel a reményt, minden helyzetből van kiút! – ez a 27. Lengyel Filmtavasz mottója, amely idén online formában kerül megrendezésre. Ennek köszönhetően a bemutatott filmek a szélesebb közönség számára, Magyarország egész területéről megtekinthetőek lesznek. S bár személyesen nem találkozhatunk, hiszünk benne, hogy a lengyel filmművészet legújabb és legizgalmasabb alkotásainak megtekintésekor a közösen átélt érzelmek összekötnek bennünket. 

Az idei programban az új filmek mellett olyan alkotásokkal is találkozhatunk, amelyek korábban ugyan már szerepeltek a budapesti Lengyel Intézet által szervezett filmfesztiválon, azonban univerzális mondanivalójuk és magas művészi kvalitásuk miatt rászolgálnak arra, hogy újra, nagyobb nézőközönség számára is bemutassuk őket. Magyarországon először lesz látható Jan Holoubek 25 év ártatlanság (25 lat niewinności) és Piotr Domalewski El innen (Jak najdalej stąd) című alkotása. Łukasz Palkowski A legjobb (Najlepszy) és Janusz Kondratiuk Kutya-macska barátság (Jak pies z kotem) filmjei már népes magyar rajongótáborral rendelkeznek, töretlen népszerűségnek örvendenek. Stefan Wyszyński bíboros születésének 120. és halálának 40. évfordulója alkalmából Teresa Kotlarczyk A prímás. 3 év Stefan Wyszyński bíboros életéből (Prymas. Trzy lata z tysiąca) címűmegrendítő alkotásával emlékezünk az „évezred prímására”.  

Május 6-10. között szeretettel várjuk Önöket egy találkozásra a lengyel filmművészet öt olyan lebilincselő alkotásával, amelyek tudatosítják bennünk, nézőkben, hogy még a legdrámaibb helyzetekben sem szabad elveszítenünk a hitünket és a reményt, mert mindig van kiút!  

A Lengyel Intézet az első 500 néző számára ingyenes mozizást biztosít! Az ingyenes jegy jegyfoglaláson keresztül igényelhető. Jegyfoglalásra az alábbi linken keresztül van lehetőség: https://film.artmozi.hu/27-lengyel-filmtavasz/    

Bővebben a Budapesti Távmozi használatáról: https://film.artmozi.hu/tavmozi-hasznalat/ 

A 27. Lengyel Filmtavasz – spot:

Program:

május 6. (csütörtök), 20 óra 
25 év ártatlanság
/ 25 lat niewinności 

május 7. (péntek), 20 óra
Kutya-macska barátság
/ Jak pies z kotem 

május 8. (szombat), 20 óra
A legjobb / Najlepszy 

május 9. (vasárnap), 20 óra
A prímás. 3 év Stefan Wyszyński bíboros életéből/ Prymas. Trzy lata z tysiąca 

május 10. (hétfő), 20 óra
El innen
/ Jak najdalej stąd  

A filmek lengyel nyelven, magyar felirattal kerülnek bemutatásra, kivéve „A prímás”, mely magyar szinkronnal lesz látható.