Új, hiánypótló sorozatot indít a Móra óvodásoknak

Ovis Okosító címmel új mesekönyvsorozatot indít a Móra Kiadó óvodásoknak. A rövid, humorban gazdag történetek az óvodás korosztály számára 1-1 fontos tudnivalót járnak körbe: illem, közlekedési szabályok, rokoni kapcsolatok, internethasználat.

Az első kötetben Miklya Luzsányi Mónika író a didaktikus eszközöket kerülve, szeretettel és igazi gyereklélek-ismerő játékossággal mutatja meg, hogyan eszik, köszön, viselkedik egy jól nevelt, lassan iskolába készülő kismalac.

A Tóth Andrej illusztrátor által életre keltett malac család tagjai: Rozmaring és Tarack, valamint szüleik, Luána mama és Horka papa, mind valódi egyéniségek, akik szeretettel és sok-sok humorral igyekeznek az embercsaládokhoz megszólalásig hasonló, távolról sem tökéletes hétköznapokat megélni.

A pedagógusként is aktív szerző a sorozat köteteinek megírásakor a szülőkre és az óvodapedagógusokra egyaránt gondolt, a történetek otthon és óvodai foglalkozások során dramatizált feldolgozással egyaránt hasznosíthatók, élvezetesek.

„A sorozat címében lévő okosító szó nekem túl didaktikusnak tűnt, de a könyv címe bizony nagyon felvillanyozott: egy óvodásoknak szóló »illemkönyv«. Hiánypótló.”

„Megkaptam a könyvet, és nagy izgalommal néztem végig. Először csak az illusztrációkat, és már rögtön el is szállt minden aggodalmam. Tóth Andrej hihetetlenül szép, kedves, játékos, egyszerű és gyerekek számára könnyen feldolgozható képi világot teremtett. Az, hogy az oldalak színesek, még izgalmasabbá teszi a könyvet, és segít fenntartani a gyerekek figyelmét. Másodszor már a mesét és a képeket együtt olvastam. Miklya Luzsányi Mónika ötlete, hogy egy „vadmalac család” élete, mindennapjai köré szövi a történetet, és ebbe rejti el az „illemszabályokat”, zseniális. Hiszen melyik gyerek ne szeretné a vadmalacokat? Melyik gyerek ne szeretné a meséket? A kettő együtt telitalálat. Az, hogy ebben a családban ennyire eltérő „személyiségek” élnek együtt, már csak ráadás. Engem teljesen „levett a lábamról” ez a könyv, de illik, nem illik (megjelenés előtt elmesélni) tesztelnem kellett a legkisebb, 6 éves unokámon is, ezért az egyik este lefekvéskor elmeséltem neki. Egyszer. Aztán még egyszer. Sőt, még harmadszor is” – írja ajánlójában Karczewicz Ágnes óvónő, a Kincsek és kacatok óvodáknak blog szerzője.

„Kedves szülők! Csak akkor merjék a gyerekek kezébe adni ezt a könyvet, ha otthon a papa és a mama is jól viselkedik, mert bizony a mese szerint ott is lehetnek bajok. Ami nem baj mindaddig, amíg valaki igyekszik tanítani a helyes viselkedést. Mert ma nem divat a fegyelmezés, az a módi, hogy teljesedjen ki a gyerek egyénisége – de ha nem tud köszönni, ha nem tud kérni, ha nem érdekli más, csak saját maga, addig vesztest nevelnek belőle. Mert azzal a mentalitással nem fogadja el őt semmilyen közösség, soha nem lesz sikeres. Ez a kedves, szándékosan nem „bájost” mondtam, könyv teljesen hétköznapi példákon mutatja be, mire is kell naponta vigyázni, hogyan kell úgy „nevelni” a családot, hogy ne sértődés legyen a vége. Várom a sorozat többi részét, mert szívesen olvastam” – írja ajánlójában az ismert protokollszakértő, Görög Ibolya.

Tudjon meg a könyvről többet itt:
https://mora.hu/konyv/rozmaring-es-tarack-viselkedni-tanul/

Lapozzon bele itt:
https://mora.hu/content/2021/3/Product/rozmaring_es_tarack_viselkedni_tanul_beleolvaso.pdf

Olvassa el a szerzővel készült interjút itt:
https://mora.hu/hir/ovisokosito-sorozat-interju-a-szerzovel-miklya-luzsanyi-monikaval

Nézze meg a sorozathoz készült előzetest itt:

Forrás: Móra Kiadó

,