Új állandó bábszínház nyílik

A pandémia ideje alatt, Taksonyban a Pónifarm területén felépült egy 80 nézőt befogadni képes, professzionális Bábszínház.  

A Pónifarm egy másfél hektárnyi területen lévő állat és szabadidő park, ahol lehet lovagolni tanulni, lehetőség van sétakocsikázni a Duna partján, van csodás játszótér drótkötél pályával és trambulinnal, valamint ugrálóvár. Most Pille Tamás színész-rendező irányításával, egy olyan Bábszínház épült, ahol repertoár szerűen játszanak majd a művészek 5 különböző klasszikus bábjátékot.

Célunk, hogy visszahozzuk azt a hangulatot, ami a hajdani városligetben lévő Hincz család több évtizedig működő családi bábszínháza, valamint népligetben Kemény család bábszínháza nyújtott a látogatóknak. Még az egyiknek az államosítás vetett véget a másik teátrum egy tűzvész martaléka lett. Az állandó mutatványosok így hosszú időre eltűntek a parkokból. Ennek a hagyománynak a feltámasztását tartottuk szemünk előtt. Még Ausztriában, Bécsben a Práterben és a Schönbrunnban, nálunk a taksonyi Pónifarmon valósul meg a Saját Bábszínház.

Forrás: Pónifarm

,