Slippery, avagy Kicsúszik a szánkon…

Online stand-up csúszós táncszőnyegen, avagy kortárs tánc sikamlós humorral fűszerezve. Az Aulea Alapítvány, Slippery címmel indít online színházi sorozatot a Trip Hajóról. A hibrid műfajú táncos stand-up esteken a független szcéna vállalkozószellemű előadói lépnek fel, hogy kifejezetten közéleti témákat feldolgozva nyilvánuljanak meg, akár kényes témákban is. Andrássy Máté, Biczók Anna, Dömötör Judit, Egyed Bea, Fekete Ádám, Fülöp László, Molnár Csaba, Nagy Csilla, Juhász Kata és Szabó Vera ha nem is beköltözik, de – becsönget a nézők saját életterébe április 24-én és május 15-én.

Helyezzék magukat kényelembe, kényes témák következnek!

A Slippery célja közéleti kérdésekben „szóhoz juttatni” olyan karakteres színpadi előadókat, akiknek az „anyanyelve” a tánc, vagy a fizikai színház, tehát rendszerint nem a verbális csatornát használják a közönséggel való kommunikációban. A Slippery estek keretében  művészek arra vállalkoznak, hogy feltárják és kiaknázzák a kortárs tánc és a stand-up műfaji keveredésében rejlő, a tisztán nyelvieknél sokkal árnyaltabb és többrétegű kifejezési lehetőségeket. Ez az, ami ezt a fúziós formát alkalmassá teszi társadalmi kérdések felvetésére, éppen mert velük kapcsolatban nehéz egyértelműen állást foglalni. Az alkotók e nagyon is komolyan vett társadalmi, közéleti problémákat humoros formában, a stand-up műfaji kereteit tágítva állítják színpadra.

Az előadókat kiválasztó és az alkotófolyamatot végig támogató kuratórium felkért tagjai: Bálint Orsolya, kortárstánc szakíró, a Lábán-díj kuratóriumának tagja, Lóky Tamás, a Slippery projekt ötletgazdája, Magács László, színházi, -napjainkban webszínházi- rendező, a Trip Hajó művészeti vezetője és Szabó-Székely Ármin, kortárstánc előadások társalkotója, színházi dramaturg.

„Bízom benne, hogy az az egykor igen széles réteg, amelyik nem is olyan régen például Hofi Géza olykor zenés színházba hajló, főként közéleti témákkal foglalkozó estjeinek közönsége volt, ma is megnyerhető egy olyan XXI. századi műfaj számára, ahol komplex tehetségekkel megáldott előadók a megfelelő humorral, de nagyon is komoly, mindannyiunkat érintő témákat járnak körül művészeti eszközök segítségével. Ezzel visszahelyezzük a színházat antik szerepébe, amikor  az a társadalmi párbeszéd terepe és kiváltója volt.” – Lóky Tamás, a Slippery projekt ötletgazdája.

A Slippery esteken rövid, 10-15 perces külön előadások követik egymást, a meglepetés garantált!

Eladók:

április 24. 20:00

  • Andrássy Máté
  • Dömötör Judit
  • Juhász Kata
  • Molnár Csaba
  • Nagy Csilla

május 15. 20:00

  • Biczók Anna
  • Egyed Bea – Fekete Ádám
  • Fülöp László
  • Juhász Kata 
  • Szabó Veronika

Bővebb információ a Slippery Project facebook oldalán

Jegyvásárlás: https://trip.jegyx1.hu/eloadas/860/slippery

Forrás: Trip Hajó

,