HUBBY Gyerekkönyv Fesztivál – 2021. 04. 02. – 04. 04.

A gyerekkönyvkiadók töretlenül dolgoznak, hogy újabb és újabb mesés újdonságokkal lepjék meg a fiatal olvasókat, mesehallgatókat, így is enyhítve a hosszú, otthon töltött hónapok egyszínűségét. Az áprilist, mely hagyományosan a Nemzetközi Könyvfesztivál hónapja, a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum szervezésében egy közös, online fesztivállal indítja.

A 3 napos gyerekkönyvünnepen számos kedvelt magyar és külföldi kortárs alkotó várja majd a kisebb-nagyobb könyvbarátokat a képernyő elé.

A fesztiváli közvetítés helyszíne a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum FB-oldala:

https://www.facebook.com/hubbymagyargyerekkonyvforum

A részletes programot itt találja:

https://www.facebook.com/events/289110055946089

A Móra-rajongókat 2021. 04. 04-én 16 órakor 2 rendhagyó könyvkóstolóval várjuk:

Egy több szempontból is különleges 9 éven felülieknek szóló ifjúsági regény és egy szintén kiemelkedő 15 éven felülieknek szóló regény kerül középpontba.

Féltsük-e a gyerekeinket a krimitől?

Szekeres Nikoletta, a Hubby – Magyar Gyerekkönyv Fórum elnöke, Tóth Maja, hús-vér gyermekolvasó, és Pacskovszky Zsolt szerkesztő-műfordító beszélget az idei év Astrid Lindgren-emlékdíjas szerzője, Jean-Claude Mourlevat Zebulon, avagy bűntény a Borzoló Borzollóban című, gyerekeknek írt krimijéről – ami valójában talán nem is krimi…

Lapozz bele könyvbe itt:

https://mora.hu/content/2020/9/Product/zebulon_beleolvaso_spreads.pdf

Candace Bushnell a Szex és New Yorkon túl

Nagy Boldizsár, a LOL sorozat válogató szerkesztője beszél a most induló LOL+ sorozat első kötetéről, melynek címe Csajoknak kötelező, szerzői pedig a Szex és New York film írója, Candece Bushnell és a Pushcart-díjra jelölt Katie Cotugno.

A regény egyszerre szórakoztató és gondolatébresztő – a #MeToo-mozgalom egyik fontos alapműve lehet.

Forrás: Móra Kiadó

, ,