Ingyenes sorozat és okosalkalmazás a Digitális Témahétre a Da Vincitől

A Digitális Témahét 2021 kapcsán hasznos oktatási tartalmakat kínál a Da Vinci Media. A témahét weboldalán és három együttműködő szolgáltató videótár kínálatában is ingyenesen hozzáférhető a Keress rá! című sorozat, amelynek célja, hogy megismertesse a 6-12 éves gyerekeket a biztonságos internethasználattal. Emellett a témahét érdeklődői számára a Da Vinci Kids ismeretterjesztő alkalmazás is térítésmentesen elérhető az otthontanulás megkönnyítése érdekében.

A Digitális Témahét a digitális pedagógia egyik legfontosabb hazai eseménye, melynek célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben. A Da Vinci Media a Digitális Témahét alkalmából közzéteszi BAFTA-jelölésű, saját gyártású sorozatát: a Keress rá! című sorozat 6-12 éves gyermekeknek készült rövid, ugyanakkor rendkívül informatív, közérthető és szórakoztató epizódjai az internetbiztonság kérdéskörét járják körbe.

A tanulásban, a munkában, az életben azok tudják kihozni magukból a legtöbbet, akik észreveszik maguk körül a digitális lehetőségeket, és jól használják az internet nyújtotta előnyöket. A gyerekeknek pedig erre külön érzékük van, hiszen tele vannak nyitottsággal, kíváncsisággal, és imádják a digitális világot. Nekik szól a Keress rá! szórakoztató animációs sorozat, ami a pozitívumok mellett az internet valós veszélyeire is okosan és közérthetően hívja fel a figyelmet.

A Da Vinci Media kezdeményezéséhez a Vodafone Magyarország is csatlakozott: az edukatív sorozat részei ingyenesen megtekinthetők a Vodafone TV Filmtárában három összefűzött epizódban egészen szeptember 17-ig. A sorozat kezdeményezés további partnerei, a Telekom és a Tarr Kft. videókínálatában is hozzáférhető.

Az internetbiztonsági edukáció mellett a Digitális Témahét 2021 program és a Da Vinci Kids a jelenlegi digitális oktatást is szeretné megkönnyíteni, ezért 1 hónapos ingyenes, május végéig aktválható Da Vinci Kids oktatási alkalmazás előfizetést kínál minden Digitális Témahét 2021 program érdeklődőnek! A kifejezetten általános iskolás korosztálynak szánt applikáció nagyszerűen ötvözi a szórakozást és a tanulást. Ebben a biztonságos és hirdetésmentes környezetben a gyerekek életkoruknak megfelelő, okosan összeválogatott, minőségi, mégis szórakoztató ismeretterjesztő tartalmakkal találkoznak, és választ kapnak – többek között – tudománnyal, kódolással vagy kreativitással kapcsolatos kérdéseikre. Az alkalmazást a pedagógusok, szülők, gyerekek mind használhatják.

Többek között a Keress rá! sorozat is elérhető a Da Vinci Kids okosalkalmazásban, mely a Digitális Témahét 2021 keretében tehát 1 hónapig térítésmentesen elérhető minden érdeklődő számára az alábbi linken május 31-ig. https://get.davincikids.tv/dth/

A Digitális Témahét 2021 program intézmények, pedagógusok számára idén is több pályázati kategóriát hirdet meg. Egyik közülük a Da Vinci Media különdíj, melynek célja a Keress rá! iskolai felhasználása: a sorozatra épülő pedagógiai projekteket vagy online oktatási jó gyakorlatokat várnak. Minden pedagógus, aki pályázatot nyújt be garantáltan 1 évre szóló. osztálya pedig 3 hónapos Da Vinci Kids oktatási app előfizetést kap. A Da Vinci pályázatához kapcsolódóan a Vodafone Magyarország különdíjat is hirdet: a videósorozatot legkreatívabban felhasználó iskola vagy pedagógus Da Vinci Pizsamaparti osztálykirándulást és a Vodafone által felajánlott hordozható WiFi hotspotot és hozzá tartozó 1 éves internethozzáférést nyer. Az az iskola pedig, ahol a legtöbb diákot mozgatják meg, intézményi iskolai Da Vinci Kids csomagelőfizetésben részesül: 1 éven keresztül használhatja minden tanuló és pedagógus az alkalmazást.

https://digitalistemahet.hu/hir/da-vinci-media-kueloendij-digitalis-temahet-2021

Forrás: Da Vinci Media

,