eSzínház Fesztivál

Az Alapítvány a Magyar Színházakért, az eSzínház működtetője 2021. szeptember 17-e és 26-a között magyarországi és határon túli magyar színházak, független társulatok számára online színházi fesztivált hirdet, amelyre három különböző kategóriában nevezhetik előadásaikat. A fesztivál az eSzínház platformján, az internet virtuális térében zajlik majd. A fesztivál alatt a nézők számára korlátlanul elérhetők előadások, valamint az általuk legjobbnak ítélt produkciókra szavazhatnak is.

Az eSzínház Fesztivál célja kettős: egyrészről hiánypótló módon az elmúlt évek nehézségei, a COVID-dal sújtott évadok ellenére megmutatni a színházak értékes alkotásait, másrészt, hogy nézők és mecénások támogassák a színházakat, társulatokat és alkotókat azzal, hogy jegyet, bérletet váltanak a Fesztiválra, illetve mecenatúrát biztosítanak.

Az Alapítvány a Magyar Színházakért és az eSzínház hagyományt kíván teremteni úgy a fesztivál létrehozatalával, mint az eSzínház Közönségdíj megalapításával és kiosztásával. A fesztivált szakmai beszélgetések, élő bejelentkezések és interaktív közönségtalálkozók kísérik.

A fesztiválra 2019 szeptemberét követően bemutatott olyan magyar nyelvű és jogtiszta előadással lehet nevezni, amely még nem szerepelt fesztiválon. Három kategóriában lehet majd nevezni: prózai előadás, zenés előadás, gyerek- és ifjúsági előadás.

Minden előadás a fesztivál teljes időtartama alatt megnézhető akár egyedi jegyvásárlással, akár bérlettel. Bérlet kategóriánként és az összes előadásra lesz elérhető. A közönség szavaz a legjobb előadásokról (kategóriánként – eSzínház Közönségdíj), továbbá egyéb szakmai díjak is kiosztásra kerülnek. A nyertesek pénzdíjazásban is részesülnek.

A részletes jelentkezési, részvételi feltételek hamarosan közzétételre kerülnek.

További információ: www.eszinhazfesztival.hu

Forrás: eSzínház Fesztivál

,