Elindult a VM magazin második évfolyama

A Varázslatos Magyarország fotós és természetvédelmi magazin második életévébe lépett, 2021. elején megjelent a negyedéves prémium magazin ötödik száma.

A magazin egyedülálló sajtótermék a magyar piacon, hiszen az olvasó egyetlen kiadványból tájékozódhat a magyar természetvédelem világának eseményeiről, a természettudományos kutatások fejleményeiről, illetve az ország kiemelkedő természetfotósaitól tanulhat terep- és technikai fogásokat, s mindezeken túl a természet világához kötődő, további témákról is olvashat, a pszichológiától egészen a kultúrtörténetig. A magazin különlegessége, hogy a cikkek kizárólag szakmailag méltán elismert szerzők tollából származnak, és szinte teljes mértékben a VM természetfotó pályázatának képeivel illusztráltak, ráadásul kiadványunk karbonsemleges nyomdai gyártással készül.

Szerzői csapatunk tagjai közt idén is szerepelnek a magyar nemzetipark-igazgatóságok, a WWF Magyarország, az Ökológiai Kutatóközpont, az ELTE Ember-Környezet Tranzakció Intézet, valamint a magyar természetfotózás kiemelkedő alakjai Máté Bencétől, Daróczi Csabán át Potyó Imréig, ám mellettük felkészült természettudósok, természetvédelmi szakemberek és további fotósok írásai is színesítik a magazint.

Nagy örömünkre szolgál, hogy közösségünk idén egy kiemelkedő taggal bővült: csatlakozott hozzánk a National Geographic Magyarország csapata, akik szintén bemutatják nekünk izgalmas világuk egy-egy szeletét.

Továbbra is tartjuk a tőlünk már megszokott magas színvonalat; a 2021-es év első számában olvasóinkat nemzeti parkos beszámolókkal várjuk (ezúttal a hortobágyi vadlovak és a kanalasgémek mutatkoznak be), beszélünk az állatok téli viselkedéséről, valamint a világjárványról tudományos megközelítésben. Sőt címlapunkon és hasábjainkon találkozhatnak mindnyájunk nagy kedvencével, Sir David Attenborough-val, a 94 éves, világhírű brit természettudóssal is. A WWF Magyarország végig vezet bennünket Sir David izgalmas életútján és munkásságán, valamit bemutatja a velük együttműködésben készült Egy élet a bolygónkon című, látványos és mélyen elgondolkodtató új filmjét.

Kellemes és gondolatébresztő olvasást kívánunk a VM magazin olvasóinak!

Forrás: VM Magazin