Valentin-napon otthonunkba költözik a TRIP Webszínháza

Valentin nap alkalmából ingyenesen elérhetők a TRIP WebSzínházának online előadásai! Az évadban számos zenei program is helyet kapott, az ingyenes nap keretében visszanézhetők többek között a Budapest Bár ünnepi koncertjei, a Kiscsillag előszilveszteri koncertje, Szőke Szabolcs önálló estje, legendás színházi dalok a Szakértők előadásában, a Kéknyúl és a Kollár-Klemencz Kamarazenekar koncertfelvételei. Elérhetők a TáncKedd sorozat keretében bemutatott kortárs táncszínházi előadások, valamint gyermekszínházi darabok is. A repertoárban szerepel a Rejtő Jenő regényéből készült, a Budapest Bárral együttműködésben bemutatott, Keresztes Tamás rendezte nagysikerű előadás: A tizennégy karátos autó. A műsortárban főiskolás hallgatók bemutatói is helyet kaptak.

A pandémia egyik legfájóbb mellékhatása a színházak ideiglenes bezárása. A TRIP felismerte, hogy bárhová, bárkihez el tudja juttatni a kulturális tartalmait online – így a 2020/21-es évadban egy új repertoárt is kínál, kifejezetten a virtuális térre tervezve. Az évadban a TRIP Hajó saját platformján, a www.webszinhaz.com oldalon közvetíti élő és rögzített színházi előadásait, irodalmi estjeit, táncelőadásait, koncertjeit. A TRIP stream előadásain a képi- és hanghatások minden esetben az adott koncert világához kapcsolódnak, számos eredeti képkivágással, szokatlan kamerapozíciókkal, a helyszíni koncerthez hasonló nézői élményt varázsolva a nézők otthonába. A streamelt előadások élő közvetítések, megőrizve a színházi- és koncertélmény jelenidejűségét, de a stream-premier után lehetőség van rögzített felvételként a későbbiekben is megnézni a koncertet a webszinhaz.com műsortárában. A széles spektrumú repertoárt Valentin nap alkalmából, este 19 órától 24 óráig ingyenesen érheti el bárki – így kínálunk lehetőséget a minőségi, tartalmas időtöltésre.

A repertoárban szerepelnek koncertszínházi előadások, így a tavalyi évad egyik legsikeresebb előadásának koncertszínházi kiadása, Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó című előadása. Több generáció kedvenc regényírója egy olyan zenekart is megihletett, amely stílusával, zenei sokoldalúságával minden korosztályt elbűvöl: az előadás kulcsjeleneteihez a Budapest Bár zenészei és a kitűnő dalszerző, Szűcs Krisztián írtak dalokat.

Góbi Rita Társulat: Tánckedd

Gyermekdarabokat láthatunk a Juhász Kata Társulat és a Brass Cirkusz előadásában. Visszanézhetők a VírusTV epizódjai, melyek a napjainkban mindenkit foglalkoztató járványügyre fókuszálnak – kicsit másképp. A TáncKedd sorozat keretében kortárs mozgásszínházi előadásokat mutatunk be. A TáncKedd célja a minőségi előadások prezentálásán túl egy alkotóközösség létrehozása, amelyben a művészek együttműködve, egymást figyelve és inspirálva hoznak létre és mutatnak be új produkciókat. A TRIP hajó különleges, változatos terei helyspecifikus előadások létrehozására is inspirálták a koreográfusokat. A kortárs művészeti térben a színház, a tánc és a zene nemcsak harmonikus egységben szolgálja a közönséget, hanem kreatív összeolvadásukból olyan produkciók jönnek létre, amelyek átlépik a hagyományos műfaji korlátokat.

Budapest Bár
Kiscsillag

Elérhetők az Első Magyar Karantén Színház égisze alatt született Karanténdráma sorozat felolvasóestjei – köztük angol nyelvű előadások is –, valamint streamelt koncertek felvételei. Február 14-én szeretteink társaságában újra átélhetjük többek között a Budapest Bár ünnepi koncertjének emelkedett hangulatát, mulathatunk a Kiscsillag előszilveszteri koncertjére, elmerülhetünk Szőke Szabolcs önálló estjében, vagy legendás színházi dalokat hallgathatunk a Szakértők előadásában. Aki vasárnap este inkább jazzre vágyna, az a Kéknyúl Live Session-re ringatózhat, ha inkább irodalmi szomjunkat csillapítanánk, nézzük vissza a Kollár-Klemencz Kamarazenekar összművészeti koncertfelvételét.

Kéknyúl Live Session
Kollár-Klemenz Kamarazenekar

Az ingyenesen elérhető repertoár előadásai:

Rejtő Jenő – Budapest Bár: A tizennégy karátos autó 

Budapest Bár: Karácsony 

Budapest Bár: Szilveszter 

Átlépted a küszöbünk 

Titus 

A bácsi mesél: Szőke Szabolcs önálló estje 

Kollár-Klemencz Kamarazenekar: Ég az erdő 

Kiscsillag: NDK-s kívánságkoncert 

Kéknyúl Live Session 

Szakértők 

Kinetic Erotic koncert 

Brass Cirkusz: Mese a tubatigrisről és a trombitaparipákról 

Méhes Csaba and the Brass in the five: A rézerdő lakói 

Juhász Kata Társulat: Állatmesék 

Pataky Klári Társulat: Mint egy táj… 

Gera Anita – Dance Lab: X,Y,Z 

Góbi Rita Táruslat: Reptében 

PR Evolution Dance Company: Héjanász 

Vírus TV sorozat epizódjai

Karanténdráma sorozat előadásai

Első Magyar KaranténSzínház angolnyelvű előadásai

További információ: https://tripart.hu/hu/promo

Forrás: TRIP WebSzínház

, ,