Online közösségi játékot indít az Orlai Produkció

A színház, a játék az együttlétről szól, arról, ami hónapok óta a hétköznapokban is szinte lehetetlen. A járványhelyzet megnehezíti a találkozást, a fizikai kapcsolattartást. Az Orlai Produkció előadásai november óta nézhetők online, de a személyességről és a közösségről sem szeretnénk lemondani, ezért az Állj bele! című, 2019 őszén a Jurányi Házban indított programsorozatunk az online térbe költözik.

Péterfy-Novák Éva © Bulla Bea

Mi lett volna, ha életünk egy pontján másképp döntünk? Átlépjük-e a határainkat? Merünk-e beszélni az erőszakról? A közösségi színházi játék résztvevői Csikász Ágnes és Nagy Zsombor drámainstruktorok vezetésével izgalmas, sokakat érdeklő kérdéseket boncolgatnak, köztük társadalmi, szociális, sőt akár tabutémákat is. A kétórás alkalmakon a résztvevők megosztják egymással gondolataikat, különböző véleményeket és nézőpontokat vizsgálnak meg.

Az Állj bele! a Zoom platformon valósul meg. Ezek az események egyediek és megismételhetetlenek, a résztvevők számára különleges és felejthetetlen élményt nyújtanak. A játékos estékhez minden alkalommal csatlakozik az Orlai Produkciós Iroda alkotóközösségének egy-egy tagja is.

Nagy Dániel Viktor © Takács Attila

Hogyan alakult volna az életem, ha…? Egy-egy drámai vagy szürreálisan komikus helyzetben bizonyára mindenki eljátszott már ezzel a gondolattal. Milyen lenne az a másik élet? Igaz-e a mondás, hogy mindenki a maga sorsának kovácsa, vagy valóban léteznek eleve elrendelt dolgok? Ezek kapcsán Nagy Dániel Viktorral játszhatnak az érdeklődők február 20-án.

Hol húzod meg a határaidat? Át mered lépni őket? Érezted úgy, például a karantén alatt, hogy átlépted valamelyik határodat? Hogyan éljük meg és hogyan reagálunk, ha szélsőséges helyzetbe kerülünk? Mikor és mit vállalunk be/fel? Hogyan lehet minket kimozdítani a komfortzónánkból? Egyáltalán: ki kell-e mozdulnunk belőle? A résztvevők február 23-i játszótársa Péter Kata lesz.

Péter Kata © Takács Attila

Hol kezdődik az erőszak? Hogyan viszonyulunk hozzá, ha az utcán, a munkahelyen, az iskolában vagy a családon belül történik? Hogyan viselkedünk, ha áldozatok, elkövetők vagy szemlélők vagyunk? Merünk beszélni róla? Február 26-án az Egyasszony és az Apád előtt ne vetkőzz írója, Péterfy-Novák Éva csatlakozik a játékba.

Forrás: Orlai Produkció