Pataky Klári Társulat: Mint egy táj…

Az internetes közösségek megjelenésével új korszak kezdődött a társadalmi kapcsolatok, a baráti közösségek kialakításában és az egymással történő kapcsolattartásban. Vajon elmagányosít bennünket a kor, amiben élünk? Az online lét helyettesíti a valódi kapcsolatokat? A Mint egy táj című táncelőadáson a Pataky Klári Társulat erre a kérdéskörre keresi a választ mozgásszínházi etűdökkel.

A Pataky Klári Társulat 2003 óta rendszeresen bemutatókkal jelentkező, projekt szinten működő művészi formáció. Pataky Klári munkáiban folyamatosan művészi arculata megújítására, illetőleg egy csak rá jellemző formanyelv kialakítására törekszik. Darabjaiban minden egyes alkalommal új témákat, s ezekhez új formákat keres. Munkáját a szakma 2008-ban Lábán Rudolf díjjal, 2014-ben Imre Zoltán díjjal jutalmazta.

A világ, ami körülvesz.
A kor, amelyben élek.
Körülöttem az emberek.
Épp, mint egy táj…

Hegyek, völgyek, folyók, tavak, sivatagok, sűrű erdők, kopár fennsíkok, sötét árkok…
Vajon elmagányosít bennünket a kor, amiben élünk?
…mikor lett ennyire harsány, zajos, űzött, individualista, fogyasztói, felcserélhető, és gyermeteg…?

“Ezen a vidéken nincsen ölelés, de még csak intim érintés sem. Tűpontos harcok, amelyek telibe találják a világot, amiben élünk. Az általunk kialakított tájat, benne a mindenkivel harcoló testlelkekkel. Nem kell nagy agyafúrtság az előadás megértéséhez, visz magával ez a megérintően lehangoló kép. Pataky Klára megmutatta, hogy annak a bizonyos X generációnak is van hozzáfűznivalója mindahhoz, amiben élünk.” – Török Ákos: Ökölbe szorult a keze Pataky Klárinak (Port.hu)

Pataky Klári Társulat: Mint egy táj
(február 9., kedd, 19:00 – TRIP WebSzínház)

Táncolják: Bot Ádám, Bujdosó Anna, Széki Zsófia
Fényterv: Vajda Máté
Zenei munkatárs: Gergely Attila, Hámor József
Zene: montázs
Fotó: Jókúti György
Koreográfia: Pataky Klári

Támogatók: EMMI, Nemzeti Táncszínház, Műhely Alapítvány, Tango Factory, Inversedance Társulat, IZP, Duda Éva Társulat

Forrás: Pataky Klári Társulat