A Budapesti Történeti Múzeum képviseli az idei évben a múzeumokat a Highlights of Hungary versenyen

Szavazzon Ön is a Budapest Galéria múzeumpedagógiai programjára!

Nagy öröm és megtiszteltetés érte a Budapesti Történeti Múzeumot, mivel a múzeumok közül egyedüliként szerepelhet a Highlights of Hungary idei év legjobbjai között. Az Együtt lenni jó elnevezésű múzeumpedagógiai foglalkozást a BTM egyik tagintézménye, a Budapest Galéria dolgozta ki, és az idei versenyre a 2019-ben Nagyköveti díjat kapott Pet kupa csapata jelölte. Az integrációs programsorozat célja, hogy óvodás gyermekek, nyugdíjasházak lakói és klubtagjai havi rendszerességgel közös múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehessenek részt.

Csoportkép a Várakozók szobrainál, Varga Imre Gyűjtemény © Siposné Bulyáki Margit

A Highlights of Hungary egy nonprofit kezdeményezés, amely évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Céljuk, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén, évente elismerjék és széles körben megismertessék a leginspirálóbb történeteket, valamint közösséget szervezzenek azok alkotói és alakítói köré.

Az „Együtt lenni jó!” program, amely 2020-ban Múzeumpedagógiai Nívódíjban is részesült, egy közösségformáló kezdeményezés is egyben. Együttműködésre szeretnék ösztönözni a kisebb múzeumokat, tájházakat és a közelükben található óvodákat, idősotthonokat, hogy a saját közösségük számára együtt dolgozzanak ki hasonló programokat.

Mindannyian tudjuk, hogy együtt lenni jó! Kérjük, szavazatával támogassa Ön is a programot! 

Szavazni a következő linken keresztül lehet február 18-ig: 

https://www.highlightsofhungary.hu/voting

,