A Biztonságos Internet Nap kapcsán elérhetővé teszi netes ismeretterjesztő sorozatát a Da Vinci Kids

A gyerekek online térben való tájékozódását segíti a Keress rá! – Search it Up! sorozat, melynek epizódjai a február 9-i Biztonságos Internet Napra való felhívásként a Da Vinci Kids alkalmazásban is elérhetők.

Az internethasználat és -biztonság új, 21. századi tendenciái komoly fejtörést okoznak a szülőknek és a pedagógusoknak, hiszen a hagyományos, jól bevált szabályozási módszerek már nem minden esetben tűnnek életszerűnek.  Az idén február 9-re eső Biztonságos Internet Nap célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Program akciótervének keretein belül több mint 150 országban ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az internet előnyeire és veszélyeire, tájékoztasson a problémák lehetséges kezeléséről.

Ahogy a határok egyre jobban elmosódnak az online és az offline világ között, fontos odafigyelni arra, hogy mi történik a gyerekekkel  – ebben nyújt tökéletes kapaszkodót a kicsiknek és a felnőtteknek is a Keress rá!, ami nem csupán szórakoztató, de hiánypótló is a szülők és a gyerekek számára. A Da Vinci Media saját gyártású sorozata az internet működéséről, előnyeiről és veszélyeiről szól, színes és vicces karakterekkel. A gyerekek a BAFTA-jelölt sorozatból könnyedén megtanulnak okosan, udvariasan, felelősségteljesen és nem utolsó sorban biztonságosan mozogni az online térben.

Mindannyiunk dolga, hogy az internetet egy jobb hellyé tegyük a magunk és egymás, de különösen a fiatalok számára. Ezért ezt a hasznos, edukatív és vicces műsort a Da Vinci TV a Biztonságos Internet Nap alkalmából a Da Vinci Kids alkalmazásban is elérhetővé teszi.

A világháló egyre több mindent kínál, egyre hasznosabb, de ezzel együtt egyre több kockázatot és veszélyt is rejt magában. Mit tehetnek akkor a szülők és a gyermekek? A kérdés megoldására a Keress rá! és a Da Vinci Media a technikai megoldások mellett az emberi hozzáállást és kapcsolatokat is hangsúlyozza: a gyerekek legyenek tisztában azzal, hogy muszáj minden kattintás előtt gondolkodniuk, a szülők gyermekeikre fordított figyelmét pedig az online tér egyetlen megoldása sem pótolja.

Előzetes: https://www.facebook.com/davincikidsmagyarorszag/videos/744575612754830/

www.davincikids.tv

https://www.facebook.com/DaVinciKidsMagyarorszag

,