Schubert zenéjével és jótékonysági koncerttel nyitja a 2021-es évet a Budapesti Vonósok Kamarazenekar

Két sorozattal és egy jótékonysági koncerttel indítják a 2021-es tavaszi évadot a Budapesti Vonósok. A Kossuth-díjas gordonkaművész, Botvay Károly, valamint Pilz János koncertmester művészeti vezetésével működő együttes online közvetítések keretében hozza közel a közönséghez Schubert zenéjét és a klasszikus zenei repertoár válogatott gyöngyszemeit. Emellett a zenekar különleges farsangi programmal készül a gyerekeknek, a gyerekekért.

Budapesti Vonósok

Schubert közelében

2021. január 22-én, pénteken a Magyar Kultúra Napján indul a Budapesti Vonósok háromrészes sorozata Schubert közelében címmel, amelynek keretében Bősze Ádám műsorvezető, zenetörténész vezet be bennünket a világ egyik legkedveltebb és legtitokzatosabb zeneszerzőjének világába. Az első koncerten felcsendülő A-dúr rondó és az Elszáradt virágok variációk a kamarazeneirodalom monumentális alkotásai. Az est szólistái Oross Veronika fuvolaművész és Pilz János koncertmester, hegedűművész. A sorozat első két koncertje 2021. január 22-én és február 26-án 19 órától ingyenes online közvetítés formájában lesz elérhető.

Kamera-muzsika a Budapesti Vonósokkal

Február 4-én indul a Budapesti Vonósok másik sorozata, melyet a zenekar az Óbudai Társaskörben rögzít a kamerák előtt, hogy azután az online közvetítéseken keresztül az otthonában élvezhesse minden zenerajongó. Havonta egy társasköri est részese lehet a zeneszerető közönség, amelyen a Budapesti Vonósok a klasszikus zenei repertoár legszebb műveiből válogatnak. A Kamera-muzsika első két koncertjére február 4-én és március 4-én 19 órakor kerül sor.

Farsangi jótékonysági koncert a Csodalámpával

Idén a farsang sem olyan lesz, mint korábban. A Budapesti Vonósok Korponay Zsófi színésznővel együtt mégis igazi farsangi hangulatot ígérnek. 2021. február 12-i műsorukkal a Csodalámpa Alapítványt és azon keresztül a súlyosan beteg gyermekeket kívánják támogatni. Az online közvetítés február 12., pénteken 19 órakor kezdődik, és április 5., húsvét hétfőig lesz elérhető.

A Budapesti Vonósok tavaszi közvetítései a Budapesti Vonósok és a Papageno online felületein, a Farsangi program a Csodalámpa oldalain is elérhetők lesznek.

https://www.facebook.com/budapesti.vonosok

Forrás: Budapesti Vonósok