Rendhagyó koncert a szaxofonoslegenda tiszteletére – Tribute to Joe Henderson

A Modern Art Orchestra egyedülálló koncerttel és négy sztárszólistával tiszteleg az idén huszadik éve elhunyt szaxofonoslegenda, Joe Henderson előtt. Az est vendégelőadói, Bob Mintzer, Tony Lakatos, Rick Margitza és Bolla Gábor nem mindennapi módon jelennek meg, kifejezetten erre az alkalomra készített hang- és videófelvételeik a MAO élő muzsikájába integrálva hallhatók január 17-én a Budapest Music Centerben felvett online koncerten.

Az esemény Joe Henderson, amerikai tenorszaxofonos és zeneszerző nagyzenekari hangszereléseire összpontosít. Az előadás repertoárjának túlnyomó része Henderson Big Band című lemezéről származik. A kilencvenes években alkotott mű négy év alatt készült el és hatalmas érdeklődés övezte a beharangozását, hiszen a zeneszerző addigi életművéből teljes mértékben hiányzott a big band hangzás, amely végül nagyszerűen szólt a több generációból összeválogatott zenekar előadásában. A háromszoros Grammy díjas jazz-ikon pályafutásának legtermékenyebb időszakában készült lemez az utolsó előtti volt a sorban. A legenda 64 éves korában hunyt el betegségben, halálának huszadik évfordulójára emlékezünk idén.

A MAO nagyzenekari felállását Bob Mintzer, Tony Lakatos, Rick Margitza és Bolla Gábor egészítik ki, ezúttal egészen rendhagyó módon. A pandémia korlátokat állított fel az utazás tekintetében, a zene szeretete viszont nem ismer határokat. A világhírű vendégszólisták kifejezetten az előadáshoz készített hang- és videófelvételeit a Modern Art Orchestra élő big band muzsikájába integrálva hallhatja a közönség.

Modern Art Orchestra © Birtalan Zsolt

A január 17-i esemény közös élő beszélgetéssel indul 19:30-tól, melyen a közönség interaktívan részt vehet.

Az előadás 20:30-kor kezdődik.

A koncert a MAO facebook eseményén keresztül látható, a részvétel ingyenes.

Előadó: Modern Art Orchestra

Vendégművészek: Bob Mintzer, Rick Margitza, Tony Lakatos, Bolla Gábor

A koncertet a Modern Art Orchestra eseményén keresztül lehet megtekintetni.

https://www.facebook.com/events/446045326525714