Tudományos ismeretterjesztés karácsonyra a Da Vinci TV-től

December 18-tól az új év elejéig kódolatlanul érhető el a Da Vinci TV csatornája a PR-Telecom, a kábeles távközlési piac meghatározó szolgáltatója kínálatában, több, mint 80,000 háztartásban. A csatorna a közelgő ünnepkörre és a kódolatlan téli szünetre számos hasznos kapcsolódó műsort kínál.

A berlini központú Da Vinci TV érdekes sorozatokat kínál a kultúra, történelem, matek, alkotás, természettudományok valamint sport és szabadidő kategóriákban. A 24 órában sugárzó TV-csatorna kreatív és gondolatébresztő programokat nyújt a gyerekeknek, de az esti programblokkban a felnőtteknek is.

A Da Vinci TV műsorán a január 4-ig tartó kódolatlan téli szünet alatt többek között speciális programblokkal készülnek a Karácsonyra. A műsorok a karácsonyi készülődéshez és az ünnepléshez is szuper hangulatot teremtenek! A Történelem másképp adásában a korábbi idők karácsonyi hagyományait ismerhetjük meg, Thomas Edison titkos laborjában pedig magával a Mikulással találkozhatunk!

Decemberben az Ikerdokik bevetésen c. népszerű sorozat 8. évadának premierje is elstartol. A műsor egy egypetéjű iker orvospár vezetésével kalauzolja a kis nézőket testünk és a betegségek rejtélyes világába. Az érdekes tényekkel és sok humorral fűszerezett sorozat egyszerre kínál szórakozást és tanulást – a csatorna filozófiájának megfelelően. Az egyenként 30 perces epizódok mindig tartogatnak valami meglepetést és valami újdonságot a felnőtt nézők számára is. Az új évadban a baleseti osztályon továbbra is sok a sérült, törött orr, törött lábujj, de még lóharapás is lesz! Milyen hatással van a cukor a szervezetünkre és mit mond el rólunk a székletünk – ez is kiderül a Da Vinci TV-n!

A felnőtteknek szól a Természeti erők új premiersorozat, melyből kiderül miért készítenek a méhek tökéletes hatszögletű kaptárokat vagy, hogy miért kék a víz színe. Elbűvölő helyszínek a legújabb technikával rögzített élőlények és környezetük, melyeket a természeti erők formálnak.

A Da Vinci TV-n decemberben is elérhetők a jól ismert sorozatok, úgy, mint a fizikával foglalkozó Tudomány nagyban, a történelem nagy alakjait viccesen bemutató Történelem másképp vagy az otthoni kísérletezést új szintre emelő Csináld magad okosságok. A PR-Telecom nézői feldobhatják a téli szünetet, és hasznos ismereteket szerezhetnek a Da Vinci tartalmak segítségével, melyek érthetővé teszik a tudományos elméleteket, felkeltik a kíváncsiságot, és beszélgetésre ösztönözik a családokat. A csatorna online felületein pedig téli tematikájú tudományos kvízjátékok is indulnak.

www.davincikids.tv

https://www.facebook.com/DaVinciKidsMagyarorszag

A Da Vinci Media GmbH-ról:

A Da Vinci Media egy Berlin-központú média vállalat, amely Da Vinci Kids néven (TV csatorna és VOD applikáció) több órányi, válogatott, oktató szórakozást kínál heti hét napban, 24 órában. Emellett a Da Vinci Learning TV csatorna díjnyertes, tudományos dokumentumfilmeket is kínál, melyeket a szülők, felnőttek is élvezhetnek esténként.

Közép és Kelet-Európában, Oroszországban, Afrikában és Ázsiában összesen 90 országban, 18 nyelven vagyunk elérhetőek. 2007-es alapításunk óta ma már több mint 30 millió otthonban sugárzunk friss és motiváló tartalmakat a világ minden tájáról. Műsoraink a szórakozást a tanulással ötvözik, hogy megfeleljenek a kíváncsi gyerekek és szüleik elvárásainak.

A több mint 2500 olyan anyaggal – melyeket a nap bármely szakában, nyugodtan meg lehet tekinteni -a Da Vinci arra ösztönzi a nézőket, hogy tegyék teljesebbé és különlegesebbé az életüket. Az ismeretanyagot lebilincselő és izgalmas elmekalanddá változtatjuk, mindezt kreatív vizuális technikák és hasznos oktató tartalmak felhasználásával. Műsoraink okosak, kísérletezők, gondolatébresztők, hitelesek és fejlesztőek. Olyan környezetet alkotunk, melyben a család együtt vehet részt a közös tanulás kalandjában.

Forrás: Da Vinci Tv