Újra Ikerdokik a Da Vinci TV-n

A BAFTA-díjas ikerdokik újabb bevetésre indulnak. Lisztérzékenység, fülkattogás, körömrágás, lóharapás és különféle kórházi esetek – mindez kíméletlenül, mégis gyermeknyelven. Az „Ikerdokik bevetésen” sorozat 8. évadához érkezett, mely a Da Vinci TV-n látható először, december 12-től.

2012-es indulásuk óta a bevállalós „ikerdokik” újra és újra megmutatták, milyen elképesztő is az emberi test. A sorozatban a gyakorló orvos és egypetéjű ikerpár, Dr. Chris és Dr. Xand van Tulleken szórakoztató kísérletek és kórházi vizitek révén ismertetik meg a gyerekeket az orvostudomány és a biológia világával.

Az érdekes tényekkel fűszerezett sorozat nem kíméletes – a széklettől kezdve a nyílt csonttörésen keresztül a bőrbetegségekig minden előkerül, de rengeteg humorral és nem utolsó sorban közérthetően, a gyerekek nyelvén. A dokik egyszerre kínálnak szórakozást és tanulást, miközben bevezetnek testünk és a betegségek rejtélyes világába. Különleges megközelítésből mutatják be testrészeinket, szerveinket, legyen szó a csontokról, bacilusokról, vagy a szemünk, a fülünk, az izmaink működéséről. Az egyenként 30 perces epizódok mindig tartogatnak valami újdonságot a felnőtt nézők számára is. A gyerekek az emberi test világában ráadásul kórházi esetek és kórházi körülmények között kalandoznak, ezzel demisztifikálják számukra ezt a világot, és megmutatják a valóságot, könnyedén, gyakorló orvos szemmel.

Dr. Xand és Dr. Chris egy rettenetes mégis csodálatos új évadot hoz el számunkra. Megérkeznek az első Ikerdoki babák, rengeteg büdi pelenkacserével. A baleseti osztályon továbbra is sok a sérült, a törött orr, törött lábujj, de még lóharapás is lesz! Milyen hatással van a cukor a szervezetünkre és mit mond el rólunk a székletünk – ez is kiderül a Da Vinci TV-n!

A műsor elnyerte a BAFTA Legjobb Gyermekműsor Díját (British Academy on Television and Film Arts)

Ikerdokik bevetésen 8. évad szombattól 10:55-től és 15:30-tól a Da Vinci TV-n!

www.davincikids.tv
https://www.facebook.com/DaVinciKidsMagyarorszag

A Da Vinci Media GmbH-ról:

A Da Vinci Media egy Berlin-központú média vállalat, amely Da Vinci Kids néven (TV csatorna és VOD applikáció) több órányi, válogatott, oktató szórakozást kínál heti hét napban, 24 órában. Emellett a Da Vinci Learning TV csatorna díjnyertes, tudományos dokumentumfilmeket is kínál, melyeket a szülők, felnőttek is élvezhetnek esténként.

Közép és Kelet-Európában, Oroszországban, Afrikában és Ázsiában összesen 90 országban, 18 nyelven vagyunk elérhetőek. 2007-es alapításunk óta ma már több mint 30 millió otthonban sugárzunk friss és motiváló tartalmakat a világ minden tájáról. Műsoraink a szórakozást a tanulással ötvözik, hogy megfeleljenek a kíváncsi gyerekek és szüleik elvárásainak.

A több mint 2500 olyan anyaggal – melyeket a nap bármely szakában, nyugodtan meg lehet tekinteni -a Da Vinci arra ösztönzi a nézőket, hogy tegyék teljesebbé és különlegesebbé az életüket. Az ismeretanyagot lebilincselő és izgalmas elmekalanddá változtatjuk, mindezt kreatív vizuális technikák és hasznos oktató tartalmak felhasználásával. Műsoraink okosak, kísérletezők, gondolatébresztők, hitelesek és fejlesztőek. Olyan környezetet alkotunk, melyben a család együtt vehet részt a közös tanulás kalandjában.

Forrás: Da Vinci Media