Exkluzív tárlatvezetés a Seuso-kincs – Pannónia fénye c. kiállításban – Online ingyenes 3D tárlatvezetés élőben!

Seuso-kincs. Fotó: Dabasi András és Kardos Judit, Magyar Nemzeti Múzeum

Rajong a kultúráért és a kiállításokért? Többször előfordult már Önnel, hogy szeretett volna részt venni egy tárlatvezetésen, de a távolság és a hosszú utazási idő ezt nem tette lehetővé? Akkor az alábbi program Önnek szól!

Elhozzuk Önnek online virtuális 3D formában a Magyar Nemzeti Múzeum, Seuso kincs – Pannónia fénye című állandó kiállítását.

Ezüstvasárnap (2020.12.13.) lehetőséget biztosítunk arra, hogy élő online exkluzív 3D tárlatvezetés alkalmával tekinthessen be e páratlan kiállítás rejtelmeibe. A kiállítás anyaga virtuális (3D) formában lesz megtekinthető az online tárlatvezetés során a Nemzeti Múzeum tárlatvezetőjén keresztül.
A kiállítás tárgyi anyaga felhívja a figyelmet a kincs birodalmi és pannóniai összefüggéseire, közvetíti a kései Római Birodalom elitjének mentalitását, arisztokratikus életformáját és önmagáról alkotott képét, s azt a folyamatot, amelynek során a korabeli birodalmi elit kereszténnyé lett. A kiállítás a leletegyüttes művészi értéke mellett a római korban képviselt értékével is foglalkozik, azaz segít meghatározni egykori tulajdonosának a társadalomban elfoglalt helyét, pozicionálja a késő római nemesfém tárgyakat tartalmazó kincsleletek sorában a Seuso-kincset és hangsúlyozza annak jelentőségét.

Az élő online 3D tárlatvezetés időpontja:
2020.12.13. vasárnap 18 óra
A programon való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött!

Regisztrálni az alábbi e-mail címen keresztül lehetséges: tarlatv@mnm.hu

Figyelem, a lehetőség csak korlátozott számú résztvevőnek vehető igénybe!

A regisztrációt követően elküldjük Önnek a ZOOM felületéhez tartozó linket és ezek után Önnek már nincs más teendője, mint hátradőlni és élvezni az élő online 3D tárlatvezetést.

Amennyiben a jövőben szeretné megrendelni a virtuális Seuso-kincs tárlatvezetésünket, akkor kérem, hogy az alábbi e-mail címen vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal: tarlatv@mnm.hu

Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum