A Margitszigeti Színház ajándékkártyával készül az ünnepekre – Alkalomra szabva ajánlja a 2021-es nyári színházi évad kínálatát

A Margitszigeti Színház alkalmazkodik a jelenlegi helyzethez és reméli, hogy megtalálta annak a lehetőségét, hogy megtartva a közönséget, a művészeknek fellépési alkalmat, kollégáinak pedig munkalehetőséget adjon. Mindezért jelenleg nem jegyet árul az előadásokra! Azonban egy páratlan és alaposan átgondolt konstrukciót kínál a nyári teátrum a Margitszigeti Ajándékkártyával.  

Bán Teodóra © Csudai Sándor

Az online kártyavásárlás, a kedvező árképzés, a későbbi kedvezmények, a helyválasztási elsőbbség, a VIP-jellegű szolgáltatások, azaz összességében egy kártyacsomag az a páratlan ajánlat, amit a teátrum kínál a színházat szeretők részére. A jövőbe tekintő, de a jelenlegi járványügyi korlátozásokat és a látogatók igényeit is figyelembevevő, vásárlási konstrukcióval, új lehetőséggel ajánlja, kínálja a Margitszigeti szabadtéri színház a 2021-es nyári szezon előadásait.

Bár javában a télre fókuszálunk, a Margitszigeti Színház aktuális és legfőbb tennivalója mégis a készülés a 2021-es nyári évadra – nyilatkozott a jelenlegi helyzetről Bán Teodóra a Margitszigeti Színház ügyvezetője, majd folytatta:Célunk reményt nyújtani a közönség és a művész élő találkozására. Tudjuk, hogy most mindennél fontosabb egymásra figyelni. Jelenleg a kapcsolat a közönséggel a virtuális térben zajlik. Számos színházi bemutató és koncert maradt el, már a tavaszi és az őszi időszakban is. Ennek okán a Margitszigeti Színház befogadója és támogatója, partnere kíván lenni a művészeti területeknek a 2021-es évben.

A kőszínházak, koncerttermek, tánc- és zenei együttesek – a könnyű és a klasszikus területről egyaránt – biztonságos lehetőséget látnak a közönséggel való találkozásra a következő év szabadtéri szezonjában. Ennek megfelelően színházunk kiemelten tekint a 2021-es nyári szezonra.

A BIZTONSÁG ÉS A BIZALOM jegyében a szabadtéri színház a 2020. évben már egy sikeresnek tekinthető fél szezon megtartásával bizonyítani tudta a komfortos, egyben elbűvölő  környezetével és sikeres előadásaival a Margitsziget nyári színházának helyét a KULTURÁLIS – KÖZÖSSÉGI TÉRBEN.

A Biztonság és Bizalom szlogenre építjük a jövő évadunkat is, térben és időben bővítve, hogy minél több produkciót tudjunk befogadni, törekedve a művészek foglalkoztatására és a közönség minőségi szórakoztatására egyaránt. Reméljük, hogy a COVID-19 kezelésére a biztonsági előírások, szabályok betartása és az oltóanyag érkezése együttesen hamarosan jelentős pozitív változást hoznak az egészségügyben, a társadalom egészségi állapotában, mind fizikai, mind pedig mentális tekintetben. Ebben a folyamatban kíván hasznos partner lenni a Margitszigeti Színház: azaz minden partneri segítséget megadni, valamint az igényt fenntartani a jövő élő színháza érdekében a limitált számban kibocsájtott AJÁNDÉKKÁRTYÁVAL, készülve a 2021-es meghosszabbított, valóban gazdag kínálatú nyári színházi szezonra.

A Margitszigeti Színház, – MINDENKI SZÍNHÁZA – minden partneri segítséget szeretne megadni és igényt szeretne kielégíteni ebben a rendhagyó helyzetben is. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Főváros közös fenntartásában működő színház programjai a minisztérium támogatásával valósulhatnak meg.

2021-es évad

2021-es évad az Évfordulók éve is, hiszen kiváló lehetőség számunkra, hogy a legnagyobbakra a legjobbakkal, klasszikus módon emlékezzünk: Verdi, Mozart és Bartók művei csendülnek fel a nagyszínpadon.

Új színházi bemutatók, operák és balettek, hangversenyek, lemezbemutatók, klasszikus és pop koncertek, ismert és kedvelt magyar sztárok, visszatérő kedvencek, jubiláló popsztárok és együttesek találtak már és találnak otthonra és közönségre a Margitszigeten.

Állandó partnereink – a Magyar Állami Operaház, a Nemzeti Filharmonikusok, a Budapesti Operettszínház, a Veszprémi Petőfi Színház – is fellépnek. Visszatér a Margitszigetre a Magyar Állami Népi Együttes megünnepelni a 20 éves Naplegendát. A Duna Művészegyüttes hagyományosan, minden évben találkozóra hívja a szomszédokat, valamint a távolabbi kontinensek és nemzetek képviselőit az ikonikus Duna Karneválra, mely 2021-ben immár a 25. lesz. Pál István Szalonna és Bandája ismét vendégünk lesz, a Nemzeti Táncszínház pedig a Magyar hősök, csaták és szerelmek produkcióval készül.

Három külföldi sztárvendéggel, szoprán, tenor, bariton operagálával ünnepeljük a Verdi évfordulót. A Nemzeti Filharmonikus Zenekarral és a Jussen fivérekkel Mozart estet tervezünk, valamint tárgyalunk egy Bartók est megvalósításáról a Szegedi Kortárs Balettel. Calixto Bieito rendezésében érkezik Bizet: Carmen operája, egyeztetünk a Budapesti Operettszínházzal az új rendezésű Hegedűs a háztetőnről. Magyarországi bemutatóként a Margitszigeten debütál az Addams Family musical és Lévay Szilveszter egyik legkedvesebb musicalje, a Mozart című kosztümös előadás is bemutatóként érkezik Veszprémből.

Bán Teodóra – a mostani helyzetre reagálva –, üzenetként kiemelte:a Margitszigeti Színház Mindenki színháza kíván lenni, célja helyet adni, összefogni és együtt tervezni a jövőt. Ez legyen a közös feladatunk, mellyel a Reményt kívánjuk fenntartani így advent idején is a művészekben, dolgozókban és közönségben egyaránt: A margitszigeti nyári színház, az ország társulatai és kiválóságai várják az élő találkozást a közönséggel az ősfás, sok évszázadot megélt tündérkert színházában, a Margitszigeten.

Forrás: Margitszigeti Színház