“Jót tenni Veszprémben!” Új kezdeményezés a Veszprémi Petőfi Színházban

Újrabérletezéssel, jótékony kezdeményezéssel és adventi feltöltődéssel készül decemberre a Veszprémi Petőfi Színház.

Bálint András, Oszvald Marika, Szilágyi Tibor – Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

„A művészeti munka folytatódik, a színház él!” – nyitotta meg a teátrum napokban tartott sajtótájékoztatóját Oberfrank Pál igazgató,aki elmondta, hogy nagyon hiányoznak a nézők a társulatnak, de muszáj alkalmazkodniuk, összefogniuk és betartaniuk a szabályokat, hogy mielőbb ismét találkozhassanak. Mint említette: „Igyekszünk pozitívak maradni ebben a nehéz időben is, és ennek megfelelően próbáljuk újratervezni az évadot”, majd elárulta, hogy két új darab próbái is elkezdődnek, azonban az egyik előadás különleges módon kerül bemutatásra. Mivel a Mozart! című musical nagyon sok művész – tánckar, zenekar – jelenlétét követeli meg, ezért a közreműködők és nézők biztonsága érdekében halasztják a produkciót. Azonban filozófiájukhoz híven, nem elvesznek a nézőiktől, hanem megajándékozzák őket: Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója által rendezett, Mozartra várva! című musical gálával kedveskednek a nézőközönségüknek.

A musical gála névadója és ötletgazdája, Kellerné Egresi Zsuzsanna az előttük álló időszak eseményeiről adott tájékoztatást. Tavaszi bérletkör néven újraindítják bérletezésüket, melynek keretében az eddig megvásárolt, de fel nem használt bérleteket is átforgatják. Minden olyan régi és új bérletest várnak, aki a kialakult helyzet miatt nem mert, nem tudott bérletet váltani az őszi időszakban. Ismét útjára indítják a Maradj otthon, majd mi megyünk! programsorozatunkat, mely az adventi időszak és karácsonyi készülődés jegyében, valamint a Veszprémi Petőfi Színház művészei és fiatal tehetségei közreműködésével viszi házhoz a színház feltöltő erejét és a karácsony csodálatos hangulatát.

Oberfrank Pál, Kellerné Egresi Zsuzsanna – Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

„Jót tenni jó Veszprémben!” címmel új kezdeményezést indítanak, és a társintézményeket, cégeket, vállalkozásokat és minden veszprémi lakost buzdítanak a csatlakozásra. A kezdeményezés célja, hogy az Idősek Otthonában élő szépkorú veszprémi lakosokat megajándékozzák egy-egy, az intézmény által készített karácsonyi meglepetéssel. A Veszprémi Petőfi Színház a Völgyikút Idősek Otthonának közel 50 lakásába szeretne élő, mini fenyőfát juttatni, melyet a társulat tagjai által, saját kezűleg készített, színházukat ábrázoló karácsonyi ékességgel díszítenek fel – ismertette ünnepi ajándék-ötletét Kellerné Egresi Zsuzsanna.

© Veszprémi Petőfi Színház

Vasárnaponként adventi gyertyagyújtásuk alkalmával, ünnepre hangoló műsorral is készülnek. Bár nézőik nélkül, de hagyományaikhoz híven, felállítják a színház előtti téren a hatalmas karácsonyfát, melynek díszítését szintén megosztják élőben Facebook és Instagram oldalunkon.

Érdemes a színház Facebook oldalát figyelemmel kísérni, ugyanis játékra is invitálják a veszprémi lakosokat, „Küldje el kedvenc Karácsonyi dalát – a Társulat elénekli Önnek!” címmel.

A színház kiemelt figyelmet fordít a frontvonalban dolgozó, mindennapi hősök védelmére. A társulat tudomására jutott, hogy a veszprémi és a zirci mentőknek fontos segítség lenne néhány ózongenerátor, mellyel a mentőautók fertőtlenítését végzik. Dr. Markovszky György (Industrial-Property Kft.), Garancsi Mária (VESZMA Ingatlanhasznosító Kft.) és Olaj Máté (M20 General Kft.) segítségével, valamint a Veszprémi Petőfi Színház társulatának összefogásával összesen hat darab ózongenerátort sikerült vásárolniuk, amely a mentőautók fertőtlenítésére szolgál. Ebből öt darabot a Veszprémi Mentőállomás, egy darabot pedig a Zirci Mentőállomás kapott, így is segítve mindennapi munkájuk biztonságát. Az ózongenerátor megvásárlása mellett, a társulat számos tagja segít önkéntes munka keretein belül a tesztelések során történő adminisztrációban.

Ózongenerátor – Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

A Veszprémi Petőfi Színház már eddig is számos izgalmas bérletet kínált közönségének. Nemrégiben „Színházban is biztonságban!” névvel – a járványveszély enyhítése érdekében – új bérletet nyitottak a 65 év feletti nézők számára.

A veszprémi színházban a közelmúltban három új premiert is tartottak. Elsőként Csukás István – Janik László – Varga Bálint Keménykalap és krumpliorr című mesejátékát, cirkusszal, a legendás zenés ifjúsági darab rendezője Oberfrank Pál. Majd Gyökössy Zsolt A második teríték című színjátékát mutatták be, amelynek helyszíne egy európai nagyváros, a házaspár lakásának szalonja. A férj NATO főtiszt, szupertitkos küldetésben Közel-Keleten, most rendkívüli eltávozáson. Százharminc perc jut feleségére a 25. házassági évfordulón. A darab egyidejűleg szól szerelemről, bizalomról és gyanakvásról, feszültségről és vitáról, háborúról, merényletekről, és egy végső, végzetes fordulatról. Nemrégiben pedig hamisítatlan, szórakoztató operett várta a nézőket, Eisemann Mihály – Éri-Halász Imre – Békeffi István Egy csók és más semmi című közkedvelt színpadi művét Lendvai Zoltán rendezte.

A veszprémi teátrum – tekintettel a járványos időszakra – kidolgozta COVID-kódexét is.

,