Mit szimbolizálhat egy W betű? Szerelem, élmények, első csók, barátok

Az ország legnépszerűbb bevásárlóközpontjaként számon tartott Westend „A kreativitás új hulláma” címmel alkotói pályázatot írt ki novemberben, amelyre közel 300 pályamű érkezett. Az alkotóknak mindössze annyi volt a feladatuk, hogy a központ W emblémáját töltsék meg számukra releváns tartalommal. A tavaly született új logó méltó figyelmet kapott, hiszen a szakemberekből álló zsűri hosszas bírálási folyamat következtében tudta csak megjelölni a díjazottakat. A nyertesekkel együtt 40 alkotás díszíti a bevásárlóközpont közösségi tereit december végéig.

Az első multifunkciós kereskedelmi központként a Westend immáron több mint 20 éve része a budapesti metropolita életnek. Rengeteg mindenkinek kapcsolódik hozzá emléke. Pontosan ezekre az emlékekre és érzésekre voltak kíváncsi novemberben és emiatt írtak ki a W konténerlogójukra egy művészeti pályázatot. A legtöbb pályamű a szerelem, szabadság, barátok, lehetőségek és szórakozás témakörében érkezett.

A rövid idő alatt közel 300 grafikai és plasztikus alkotás érkezett, amelyből a felkért zsűri többkörös elbírási fázisban választotta ki a nyerteseket. A beérkező pályaműveket háromtagú bizottság, Bérczi Linda, a Budapest Art Week igazgatója, Baranyai Júlia, az Avalanche Kreatív Ügynökség művészeti vezetője, Kovács Orsolya, a Westend marketingigazgatója, valamint a szponzori zsűri, az Yves Rocher, a Lindt és a Miniso bírálta el.

A nyerteseket a Westend két márkanagykövete, Nagy Kata és Szűcs Gergely jelentette be ebben a videóban.

A nyertesek a következők:
1. helyezett: Seres Kitti – Összkép
2. helyezett: Vári Zsófia – Amit mi itt csinálunk
3. helyezett: Kovács Péter – Randi a Westendben
Yves Rocher különdíj: Gaál Martin – Westend
Miniso különdíj: Vantulek Zsanna – Szemszögek randevúja
Lindt különdíj: Szőke Zoltán – Szórakozás minden szinten

Az üzletközpont kíváncsi a látogatók véleményére is, így Közönségdíjat is hirdet majd a közösségi oldalán indított szavazás lezárta után. A legjobbnak ítélt alkotásokra 2020. december 6-ig lehet voksolni a Westend facebook oldalán.