Mostantól zsebkönyv formában is olvasható Molnár Ferenc szívhez szóló karácsonyi története

Egy különleges karácsonyi klasszikust hozott az ünnepekre a POKET Zsebkönyvek: a sorozat legújabb kötete Molnár Ferenc: A kékszemű című műve, ami Reich Károly eredeti rajzaival kerül az automatákba. A kötet nagykövete Fesztbaum Béla színművész, a bevételekből pedig a Bethesda Kórház Alapítvány munkáját támogatják.

A gyerekkori csodák világába repíti az olvasót Molnár Ferenc klasszikusa, ami a Móra Könyvkiadó jóvoltából most ünnepi POKET kiadásban jelenik meg, az eredeti Reich Károly-féle illusztrációkkal. A történet szeretetről és a képzelet teremtőerejéről szól, ezért tökéletes karácsonyi olvasmány lehet fiatalabb és idősebb korosztálynak egyaránt. Az ifjúsági sorozat többi darabjához hasonlóan ez a kiadvány is egy jótékony szervezetet támogat: az eladásokból a Bethesda Kórház Alapítvány működéséhez járul hozzá a POKET.

A két kicsi árva, Jánoska és Annus a városban sétálva egy gyönyörű, kék szemű viaszbabát pillantanak meg egy üzlet kirakatában, aki elhunyt édesanyjukra emlékezteti őket. A gyerekek arról álmodoznak, hogy a kékszemű életre kel, és elhatározzák, hogy megajándékozzák őt. Molnár Ferenc A kékszemű történetét séta közben találta ki New Yorkban. A szállodájához közeli játéküzlet ünnepi kirakata ihlette meg, melyről édesanyja jutott eszébe, az ő emlékét őrzi a mese.

„Molnár Ferenc, az egyik leghíresebb magyar regény, A Pál utcai fiúk írója, a vitriolos tollú újságíró és persze a számtalan csillogó, szellemes színdarab bravúros szerzője ezúttal egy édesbús karácsonyi mesével lep meg bennünket. Egyszerre meglepetés ez a kis írás és mégis olyan szívmelengetően ismerős tőle” – írja Fesztbaum Béla a kötethez írt bevezetőjében.

A kötet november 26-tól elérhető országszerte az automatákban és a poketonline.hu-n.