Szétszórva Európában a Covid idején – Európai család című előadás

Hogyan vészeli át egy család a pandémia időszakát egymástól elszakítva? Ha nincs lehetőség a találkozásra és kilátástalan a helyzet? Mit tehet az ember a korlátozások idején, ha szeretne búcsút venni elhunyt édesanyjától, de az intézkedések ezt megtiltják. A Covid áldozatai és a karantén által szétszakított családok előtt tiszteleg a Független Színház Magyarország előadása, amely létrehozásában négy ország alkotói vettek részt.

Az előadást a Roma hősök – IV. Nemzetközi Roma Színházi Fesztivál keretein belül mutatták be 2020. november 18-án este, és egy héten át érhető el a társulat YouTube csatornáján! Az alkotók a színdarab történetét közösen hozták létre az online térben, ott valósították meg a próbákat és a felvételeket is. Ezzel bizonyítva, hogy a távolság és az elszigeteltség nem lehet akadálya a művészek nemzetközi munkájának. Ebben a mindenki számára nehéz időszakban erőt meríthetünk a roma család történetéből: bár tagjai veszteséggel, konfliktusokkal és titkokkal szembesülnek, a szeretet erejével mégis képesek továbblépni. A videó valamennyi felvétele egy családi zoom beszélgetés jeleneteit tárja elénk.

Jess Smith, traveller írónő gondolatai az előadásról: „Csodálatos előadás, a szívem megtelt szeretettel, a színészek játéka könnyeket csalt a szemembe. Egy anya gyógyító ereje. Teljes, feszült, erőteljes dráma egy anya gyógyító hangját előtérbe helyezve. Az idő ajándék, és jól kellene használnunk, falak helyett hidakat építve, ahol a víz szabadon és tisztán folyhat.”

Az előadás angol nyelven, magyar, olasz és spanyol felirattal tekinthető meg egy héten át a Független Színház Magyarország YouTube csatornáján!

Szereplők: Sonia Carmona Tapia, Lakatos Lucia, Richard R. O’Neill, Sebastiano Spinella, Szegedi Tamás

Írta: Richard R. O’Neill

Közreműködők: Sonia Carmona Tapia, Lakatos Lucia, Richard R. O’Neill, Sebastiano Spinella, Szegedi Tamás, Jaime E. Vicent Bohórquez

Rendezte: Balogh Rodrigó, Illés Márton, Illés Péter

Trailer: https://youtu.be/23ePbWywjWA

Előadás: https://www.youtube.com/watch?v=0zJsHM2DnAw

Roma Hősök fesztivál

Az idei Roma hősök – IV. Nemzetközi Roma Színházi Fesztivált online valósítjuk meg. A fesztivál keretében 8 roma színházi társulat mutatkozik be hétről hétre. A darabok szerdánként 19:00 órától online tekinthetőek meg, majd az „előadások” után közönségtalálkozóra is sor kerül a virtuális térben. Bővebb információk honlapunkon érhetők el: independenttheater.hu

Tartsatok velünk idén is, hiszen tudjátok: „A színház mindenkié!”

Forrás: Független Színház Magyarország