Élőben közvetítik a Hazám -díjhoz kapcsolódó megemlékezést

November 14-én, szombaton 11 órakor, szűk körűen, de sor kerül a Hazám-díjhoz kapcsolódó megemlékezésre, József Attila sírjánál a Fiumei úti temetőben. A megemlékezést élőben közvetítik a Kossuth Kiadó Facebook oldalán.

A Hazám-díjat a XXI. Század Társaság 2001október 31-én alapította értékőrző és értékteremtő életművek elismeréseként. A díj a tudományos, kulturális és művészeti életben ma az egyik legrangosabb elismerés.

díjat József Attila Hazám című szonettkoszorújának címéről nevezték el és az elismerést minden évben novemberben hét kiváló személyiségnek adják át. Az ünnepélyes díjkiosztóra a fokozódó járványveszély miatt későbbi időpontban kerül sor.

A megemlékezésen Kocsis András Sándor, a XXI. Század társaság elnöke ismerteti az idei díjazottak névsorát, valamint a Haszám-díj célkitűzését és a kuratórium összetételét.  

Majd Galkó Balázs, színművész egy József Attila verset szaval el. Ezt követően helyezik el a a XXI. Század Társaság és díjazottak nevében a megemlékezés virágait József Attila sírjánál és a tőle nem messze fekvő Fejtő Ferenc és Juhász Ferenc sírjánál is.

2020. november 13.

Vámos Tibor
Hazám-díj Kuratóriumának elnöke

Kocsis András Sándor
XXI. Század Társaság elnöke

Forrás: Kossuth Kiadói Csoport