Képben vagy? Negyedszer indul a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak!

Negyedszer indul a DUE Médiahálózat és a Nemzeti Filmintézet közös versenye, a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak, melynek célja, hogy a 14-20 év közötti fiataloknak szórakoztatva adjon átfogó képet és tudást a magyar filmekről, tévésorozatokról és alkotókról. A háromfordulós játék első része 2021. január 31-ig érhető el online a filmteszt.hu oldalon. A döntőt a budapesti Akvárium Klubban rendezik jövő februárban.

Kincsem

A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak egy háromfordulós játék, melynek első fordulójába 2021. január 31-ig a filmteszt.hu oldalon lehet bekapcsolódni. Idén először a játékosok a Nagy Diák Tesztek(C) applikáció segítségével is kipróbálhatják a tudásukat. A felhasználóbarát app ingyenesen letölthető App Store-ból és a Google Play-ről.

A játékosoknak 18 kérdésre kell válaszolniuk magyar filmklasszikusokkal és az elmúlt évek magyar mozifilmjeivel, sorozataival és alkotóival kapcsolatban. Érdemes utánanézni például, hogy melyik magyar filmben játszott főszerepet egy világhírű dán színész, melyik magyar operatőr dolgozott az Euphoria című, többszörösen díjazott amerikai sorozat képi világán vagy hogy melyik zenekar írta a Valami Amerika című film címadó betétdalát. A filmes szakemberek által összeállított tesztet többször is ki lehet tölteni, vagyis lehet gyakorolni és tanulni, a versenyben pedig mindig az utolsó eredmény lesz érvényes.

Az online fordulóban életkortól függetlenül bárki próbára teheti a tudását, de a középdöntőbe csak a 14 és 20 év közötti korosztály legjobb játékosai kapnak meghívást. A legjobban teljesítő 12 versenyző 2021. február 18-án a budapesti Akvárium Klubban, élőben csap össze egy látványos, tévés vetélkedőkre emlékeztető helyszíni döntőben.

Seveled

A Filmteszt nyertese három értékes főnyeremény közül választhat: hazavihet egy iPhone 12 vagy egy Samsung Galaxy Note 20 okostelefont, vagy másodmagával választhat egy vonzó európai úticélt 250 000 forint értékben. A második és a harmadik helyezett egy-egy profi kamerás Samsung mobiltelefont nyer.

A DUE Médiahálózat és a Nemzeti Filmintézet a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak vetélkedővel népszerűsíteni szeretné a klasszikus és új magyar filmeket, tévésorozatokat, valamint szórakoztató módon ismereteket szeretne átadni a hazai és külföldi produkciókban dolgozó magyar filmes szakemberek, rendezők, operatőrök, zeneszerzők, színészek, producerek munkájáról a 14-20 éves fiataloknak. Az idén negyedszer induló országos játékba az elmúlt években összesen több mint 50 000 fiatal kapcsolódott be.

Bővebben: www.due.hu; www.nagydiaktesztek.hu

Forrás: Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak