Idiot Prayer – Nick Cave új koncertfilmje országszerte a mozikban

November 5-től, a világpremierrel egy időben érkezik országszerte a mozikba Nick Cave új koncertfilmje, az Idiot Prayer, amelyben az ausztrál dalszerző-énekes zongorán kísérve, szólóban adja elő dalait.

© Joel Ryan

A bensőséges hangulatú, kétórás koncertfilmben különböző korszakokból származó dalok csendülnek fel, ritkán hallható zeneszámok és népszerű slágerek egyaránt. A legkorábbi Bad Seeds és Grinderman lemezektől egészen a legfrissebb Nick Cave & The Bad Seeds album, a Ghosteen c. lemez anyagáig hallhatók szerzemények, köztük az Into My Arms, The Mercy Seat, Higgs Boson Blues vagy a Girl In Amber.

A 2020 júniusában, eredetileg a karantén idején egyetlen alkalommal online nézhető koncertfilmként rögzített felvételt most egy kibővített moziváltozatban világszerte nagyvásznon láthatják a rajongók, négy teljesen új, most először hallható dallal együtt. Az Idiot Prayer sajátos, minden eddigi Nick Cave koncertfilmnél személyesebb hangulata a karantén egyrészről elszigeteltséggel és bizonytalansággal, másrészről reményteli várakozással is telt hónapjait tükrözi.

Az előadást a többszörös díjnyertes operatőr, Robbie Ryan (A kedvenc, Házassági történet) vette filmre az ikonikus londoni Alexandra palota díszes előadótermében. A film zenei felvételvezetője a neves producer és hangmérnök Dom Monks volt, aki korábban Peter Gabriellel, Robert Planttel, Katie Meluával, Tom Jonessal és a Coldplayjel is dolgozott.

Az Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace c. koncertfilm a Pannonia Entertainment forgalmazásában országszerte 30 moziban látható november 5-től, többek között a Cinema City teljes hálózatában, Budapesten az Corvin, Toldi és Pólus Moziban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban, limitált vetítéssorozatban vagy csak egy-egy estén.

Forrás: Pannonia Entertainment

,