Halloween buli a Da Vinci TV-n

Magyarországon is egyre népszerűbb a Halloween, ezért a Da Vinci TV műsorcsokorba foglalta a legjobb tippeket, tudományt és mókát, hogy október 31-én az ünneplés stílusos és felejthetetlen legyen.

A Halloween a szellemek, szörnyek és éjszakai lények ideje! A kelták hite szerint október 31-én este a holtak szellemei visszatérnek, ezért az emberek különféle álcázó maskarákba öltöznek, hogy ezzel akarják becsapni és összezavarni őket.

Az ünnepet Amerikában az ír bevándorlók honosították meg, az 1900-as évek elejétől vált igazán népszerűvé. A Halloweent így elsősorban az angolszász területeken ünneplik, de a popkultúrának köszönhetően egyre több országban elterjedt. Magyarországon a 2000-es évek közepétől jellemző, hogy egyre többen szerveznek Halloween bulikat, készítenek töklámpást, öltöznek ijesztő jelmezekbe.

A Da Vinci TV október 31-én szombat délutántól estig ennek a különleges alkalomnak szenteli műsorait. Lesz tudományos tökfaragás, zombi smink, művér, különleges effektek, és természetesen a kihagyhatatlan rengeteg érdekes kísérlet. Pókok, Drakula gróf, történelmi boszorkányok – a Da Vinci emblematikus sorozatai – a Tudomány nagyban, a Történelem másképp vagy a Csináld magad okosságok – mind a Halloweenhez kapcsolódó epizódokkal kerülnek adásba!

Aki a lineáris televízió műsorairól lemarad a megújult Da Vinci Kids alkalmazásban minden programot, teljes epizódokat megtalál, s helytől és időtől függetlenül élvezheti a szuper tartalmakat.

Halloween különkiadás 16:40-től este 20 óráig a Da Vinci TV-n!

www.davincikids.tv
https://www.facebook.com/DaVinciKidsMagyarorszag

A Da Vinci Media GmbH-ról:

A Da Vinci Media egy Berlin-központú média vállalat, amely Da Vinci Kids néven (TV csatorna és VOD applikáció) több órányi, válogatott, oktató szórakozást kínál heti hét napban, 24 órában. Emellett a Da Vinci Learning TV csatorna díjnyertes, tudományos dokumentumfilmeket is kínál, melyeket a szülők, felnőttek is élvezhetnek esténként.

Közép és Kelet-Európában, Oroszországban, Afrikában és Ázsiában összesen 90 országban, 18 nyelven vagyunk elérhetőek. 2007-es alapításunk óta ma már több mint 30 millió otthonban sugárzunk friss és motiváló tartalmakat a világ minden tájáról. Műsoraink a szórakozást a tanulással ötvözik, hogy megfeleljenek a kíváncsi gyerekek és szüleik elvárásainak.

A több mint 2500 olyan anyaggal – melyeket a nap bármely szakában, nyugodtan meg lehet tekinteni – a Da Vinci arra ösztönzi a nézőket, hogy tegyék teljesebbé és különlegesebbé az életüket. Az ismeretanyagot lebilincselő és izgalmas elmekalanddá változtatjuk, mindezt kreatív vizuális technikák és hasznos oktató tartalmak felhasználásával. Műsoraink okosak, kísérletezők, gondolatébresztők, hitelesek és fejlesztőek. Olyan környezetet alkotunk, melyben a család együtt vehet részt a közös tanulás kalandjában.