AZ ÖTSZÖR SZÜLETETT FIÚ – színházi szatíra a Budai Komédiások új bemutatója

Színházi „kámedi”, avagy szatíra a Budai Komédiások legújabb prózai bemutatója, Az ötször született fiú. Két színész több, mint egy tucat szerepben való virtuóz játékát élvezheti a néző, betekintve egy kicsit egy fiktív színházi próbafolyamatba, komikus formában. A produkció ősbemutatónak mondható, hiszen a két szereplő – Majorfalvi Bálint és Téglás Márton – írja és rendezi is az előadást, ami első alkalommal október 30-án látható, majd 31-én, november 14-én és 26-án.

© Fábián Nikolett

„Közel három hónapig írtuk Mártonnal a szövegkönyvet. Lépésről lépésre haladtunk. Megegyeztünk a helyszínben, a jellegzetes karakterekben, akikről próbálunk minél árnyaltabb képet adni, amellett, hogy dialógusaik, s a helyzetek, amikben részt vesznek többnyire szórakoztatóak. Az előadás maga úgymond kétszereplős, de itt ugyebár tizennégy szerep ábrázolásáról van szó. A színház a színházban közeg sok feldolgozásban megjelent már, mi is rengeteg lehetőséget láttunk benne – mindketten dolgoztunk, illetve dolgozunk kőszínházban is – állíthatjuk, hogy ismerjük ezt a közeget. Ismerős lehet többek között például a saját művészi nagyságától elszállt vezető színész, a pénzorientált pofátlan producer, a kissé „túl nyitott” naiva, vagy akár a folyamatos nyomás alatt álló rendező figurája. Improvizációink alapján rögzítettük a szövegkönyvet, s reméljük, a közönség épp annyira találja majd elgondolkoztatónak, mint szórakoztatónak az elkészült előadást. Egy kétszereplős darab igazi színészt próbáló feladat, különösen így, hogy egy jeleneten belül több alkalommal is karaktert váltunk. De ez benne az izgalmas és még „technikailag” is szórakoztató – nyilatkozta Majorfalvi Bálint, az előadás egyik színésze, a Budai Komédiások sajtóreferense.

© Fábián Nikolett

Jegyek valamennyi előadásra ONLINE válthatók, valamint érdemes követni a Budai Komédiások facebook oldalát, ahol a társulat mindig a legfrissebb információkkal szolgál. A budaikomediasok@gmail.com email címen pedig akár a jegyvásárlással, akár az előadásokkal kapcsolatos kérdéseket tehetik fel a kedves nézők, akárcsak a 06-30949-9617-es telefonszámon.

© Fábián Nikolett

A társulat mindenben eleget tesz a járványügyi előírásoknak, hogy produkcióik látogatása e nehéz időkben is mindenki számára élvezetes, s egyben biztonságos is lehessen.

© Fábián Nikolett

Az előadások helyszíne a Figurina Bábszínház épülete: 1024, Retek utca 17. (bejárat a Fillér utca felől).

Jegyvásárlási link:

https://www.jegy.hu/program/az-otszor-szuletett-fiu-119175

A Budai Komédiások facebook-oldala:

https://www.facebook.com/Budai-Kom%C3%A9di%C3%A1sok-104492884631107/

Forrás: Budai Komédiások