59. Velencei Képzőművészeti Biennále

Még nem zárult le 2022. évi Velencei Képzőművészeti Biennále kurátori posztjára kiírt pályázat elbírálása. 2020. december 1-ig lehet még benyújtani pályázatokat.

A 2022-ben megrendezésre kerülő 59. Velencei Képzőművészeti Biennále Magyar Pavilonja kurátori pályázatára beérkezett pályázatok megismerése alapján a pályázat bírálóbizottsága – a COVID 2019 pandémia miatt kialakult helyzethez igazodva – úgy határozott, hogy a bírálati folyamatot az eredetileg tervezett határidőben nem zárja le és a lezárás időpontját 2020. december 10. napjában állapítja meg.

A bírálat lezárásának módosulására tekintettel a pályázóknak lehetősége van a pályázati elképzelésük továbbfejlesztésére és a már benyújtott pályázatok módosítására.

A zsűri egyúttal új jelentkezők számára is megnyitja a pályázatot.

Az új pályázatok benyújtásának, illetve az eddig benyújtott pályázatok módosításának beadási határideje: 2020. december 1. 18 óra. Az új, illetve módosított pályázatokat kizárólag személyesen a Ludwig Múzeum személyzeti portáján lehet leadni (Budapest, IX., Komor Marcell u. 1.).

A zsűri az új pályázók számára a prezentáció napját 2020. december 7-re, hétfőre tűzi ki. A prezentációra a zsűri az eddigi, prezentáción már bemutatkozott pályázók közül is behívhat, amennyiben a módosított pályamű alapján ezt szükségesnek tartja.

A pályázat eredményhirdetésére és a pályázatok közzétételére 2020. december 10-ig kerül sor.

A pályázati feltételek egyebekben változatlanok. A pályázati felhívás IDE KATTINTVA érhető el. 

Budapest, 2020. október 19.

Dr. Fabényi Julia
igazgató, a Velencei Biennále nemzeti biztosa, a Bírálóbizottság elnöke

Forrás: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum