Színpadon a kuflik! – Dániel András nagysikerű meséiből készült előadás a Kolibri Színházban

Dániel András népszerű kufli-sorozatából Andrusko Marcella rendezett előadást Egy kupac kufli címmel, amelynek bemutatóját október 10-én tartják a Kolibri Fészekben. Mivel a járványügyi óvintézkedések miatt nem tudnak minden meghívottnak helyet biztosítani a színházban, a vendégek ezúttal élő internetes közvetítésen keresztül is részt vehetnek a premieren.

A kufli: nem is kifli, nem is kukac, nem is bab, de nem is kavics. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és közben semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az! Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető! Van kicsi, és van nagy. Van kövér, és van sovány. A kufli egyszóval: kufli.

A Kolibri Színház legújabb bemutatójához az alkotók Dániel András különleges hangvételű kufli-meséiből válogattak össze egy kupacnyit. Az előadás során betekintést nyerhetünk a kuflik – név szerint Titusz, Fityirc, Pofánka, Zödön, Bélabá, Valér és Hilda – izgalmas és mozgalmas hétköznapjaiba. Megtudhatjuk többek között, hogyan találnak otthonra a kuflik az Elhagyatott Réten; hogyan is néz ki a kufliknál a Bújócskázás Világnapja; milyen különleges tulajdonsággal bír a Tokafa odúja, és hogy a Puffpuding nagyon finom, ellenben rendkívül veszélyes. Az előadás során a kufli-mesékből jól ismert Lábascsiga és Varázsgomba kalauzolnak minket végig Dániel András különleges világú és humorú kufli-univerzumán. Az Egy kupac kufli szórakozás az egész családnak, a legkisebbektől egészen a legnagyobbakig, sok-sok kalanddal, és a Lóci játszik zenekarból ismert Csorba Lóránt játékos, táncba hívó zenéjével.

Az előadást Dániel András meséi alapján Nagy Orsolya írta és a Bogyó és Babóca rendezőjeként debütáló Andrusko Marcella állítja színpadra. A látvány- és bábtervező Horváth Márk, a zeneszerző Csorba Lóránt. A kuflikat Bárdi Gergő, Fehér Dániel, Nyirkó Krisztina, Ruszina Szabolcs és Tóth József kelti életre.

Az előadást 5 éves kortól ajánlják.

Forrás: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház

,