26. LENGYEL FILMTAVASZ – ŐSSZEL – 2020. október 15-18.

A budapesti Lengyel Intézet – mivel a májusi Lengyel Filmtavaszt nem tudta teljes mértékben megvalósítani – a mozi szerelmeseit egy őszi online találkozásra hívja meg, hiszen a tavasz nemcsak egy évszak, hanem lelkiállapot is lehet, amely jó energiával és örömmel jár együtt.

A kortárs lengyel film az európai filmművészet egyik legérdekesebb jelensége. Az utóbbi évek kínálata és a számos fesztiváldíj – köztük az Oscar-díj – igazolják a lengyel film egyre növekvő nemzetközi pozícióját és presztízsét. A 26. Lengyel Filmtavasz kínálatában négy olyan kivételes alkotás szerepel, melyek hazájukban elsöprő sikert arattak, többek között a kiváló színészi teljesítményeknek köszönhetően. Külön figyelmet érdemel Bartosz Bielenia (Corpus Christi) és Dawid Ogrodnik (Ikarosz. Mietek Kosz legendája) kimagasló alakítása.

Program:

október 15., 20 óra
SUPERNOVA / SZUPERNÓVA

október 16., 20 óra
CÓRKA TRENERA / AZ EDZŐ LÁNYA

október 17., 20 óra
BOŻE CIAŁO / CORPUS CHRISTI

október 18., 20 óra
IKAR. LEGENDA MIETKA KOSZA / IKAROSZ. MIETEK KOSZ LEGENDÁJA

A filmek a Budapesti Távmozi keretében, Magyarország egész területéről megtekinthetőek lesznek (eredeti nyelven, magyar felirattal). 

A Lengyel Intézet 300 jegyet foglaló néző számára ingyenes mozizást biztosít!

Jegyfoglalásra október 7-étől van lehetőség az alábbi linken keresztül: https://film.artmozi.hu/26-lengyel-filmtavasz-osszel/

,