„Színházban is biztonságban!” Új bérlettel várja nézőit a Veszprémi Petőfi Színház

A Veszprémi Petőfi Színház már eddig is számos izgalmas bérletet kínált közönségének. Nemrégiben „Színházban is biztonságban!” névvel – a járványveszély enyhítése érdekében – új bérletet nyitottak a 65 év feletti nézők számára.

Évadnyitó

Néhány nappal ezelőtt, szeptember 12-én hatalmas érdeklődés mellett zajlott a színház immár évek óta hagyománnyá vált Nyílt Napja, mely során a közönség által várva várt „Hétpróba a bérletekért” vetélkedő mellett évadismertető Petőfi Zenebusz, kvízjátékok, számos izgalmas nyeremény, „Táncdal- és Operettkoktél”, zenés, szórakoztató műsor, illetve kedvezményes bérletvásárlás várta a színházat szerető nézőket. Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, érdemes művész, a teátrum igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd Kellerné Egresi Zsuzsanna ötletgazda, a színház igazgatóhelyettese kiemelte, hogy bár a Nyílt Napot hagyományos jelleggel rendezték meg, idén mégsem a megszokott keretek között zajlott, ugyanis a rendkívüli helyzet miatt különleges intézkedéseket vezettek be nézőik és a közreműködő társulati tagok egészségének, biztonságának érdekében. Ennek megfelelően a Petőfi Zenebuszon kizárólag maszkban lehetett utazni, illetve a színház épületében is kötelező volt annak használata és a versenyzők testhőmérsékletük ellenőrzése után léphettek be az épületbe. Emellett több ponton kihelyeztek kézfertőtlenítőket is. A „Hétpróba a bérletekért” vetélkedő nagy érdeklődés mellett zajlott, így nyolc 12 fős csapat indult útnak, hogy felfedezzék a színházi háttérszakmákat, és betekintést nyerjenek a kulisszatitkokba. A Petőfi, Latinovits, Kossuth Zsuzsa, Déryné, Bujtor, Gárdonyi, Csokonai, illetve Színházban is biztonságban! csapatok tagjai először a Hangtárban „szólaltatták meg vidám dalukat”, majd a színpadot világíthatták meg, hogy utána belekóstoljanak a színészmesterség szakmai titkaiba. Ezután a kulisszákba tértek vissza, ahol kipróbálhatták magukat ügyelőként, végül pedig megtanultak és eltáncoltak egy rövid koreográfiát a Stúdióban. A vetélkedőt mindenki sikeresen teljesítette, melyet közös tánccal ünnepeltek a SzínHázVilág táborosok közreműködésével, a dísztéren. A színház előtt folyamatos ÉvadKvízzel várták az érdeklődőket, amely során a játékban résztvevők belépőjegyeket és számos színházi ajándéktárgyat nyerhettek. A Jegyirodában kedvezményes bérleteket lehetett vásárolni, a Petőfi Megállóban pedig Zenebusz várta a felszállókat egy kellemes utazásra. Este a Veszprémi Petőfi Színház művészei és fiatal tehetségei vették át a mikrofont, hogy „Táncdal- és Operettkoktél” című zenés műsorukkal szórakoztassák a közönséget. Mindemellett a kvíz nyereményeken túl Petőfi összes bérletet, az esemény legfiatalabb résztvevőjének Aranyalma,  legidősebb résztvevőjének pedig „Színházban is biztonságban!” bérletet sorsoltak ki.

Keménykalap és krumpliorr

A Veszprémi Színházban a napokban három új premiert is tartottak. Szeptember 20-án 17:00 órától láthatta a közönség Csukás István – Janik László – Varga Bálint Keménykalap és krumpliorr című mesejátékát, cirkusszal. A legendás zenés ifjúsági darab rendezője Oberfrank Pál. Szeptember 26-án 19:00 órától bemutatták Gyökössy Zsolt A második teríték című színjátékát, amelynek helyszíne egy európai nagyváros, a házaspár lakásának szalonja. A férj NATO főtiszt, szupertitkos küldetésben Közel-Keleten, most rendkívüli eltávozáson. Százharminc perc jut feleségére a 25. házassági évfordulón. A darab egyidejűleg szól szerelemről, bizalomról és gyanakvásról, feszültségről és vitáról, háborúról, merényletekről, és egy végső, végzetes fordulatról. Október 2-án 19:00 órától hamisítatlan, szórakoztató operett várta a nézőket, Eisemann Mihály – Éri-Halász Imre – Békeffi István Egy csók és más semmi című közkedvelt színpadi művét Lendvai Zoltán rendezte.

A második teríték
Hárman a padon

Alig teltek el a premierek izgalmas, sikeres pillanatai, máris új darabra készül a Veszprémi Petőfi Színház: rendkívüli módon, Budapesten tartották meg a Hárman a padon című komédia olvasópróbáját, így is biztosítva a rendező, a szereplők és a közreműködők védelmét. A darab Deák Krisztina érdemes művész rendezésében, illetve Oszvald Marika, Szilágyi Tibor és Bálint András Kossuth-díjas művészek előadásában kerül színpadra.

A fentieken túl a színház programjai is nagy érdeklődésre tartanak számot, nem volt ez másként az október 2-án megrendezett Operettgálán sem, s a veszprémi társulat tagja lett Szalay Bence színművész, akit a nézők már korábban is láthattak az Oberfrank Pál főszereplésével bemutatott Holt költők társasága című előadásban.

A veszprémi teátrum – tekintettel a járványos időszakra – kidolgozta COVID-kódexét is.

Ahhoz, hogy a színházlátogatás továbbra is jó élmény maradjon, együttműködésre kérik a nézőket és a közönség, valamint a színház munkatársainak védelme érdekében az előírt rendelkezésekkel összhangban az alábbi színházlátogatási intézkedéseket vezették be:

– Az előadásokat kizárólag tünetmentes, egészséges nézők látogathatják.

– A maszk használata kötelező!

– Kérik minden nézőtől, hogy jegyvásárláskor adják meg nevüket és elérhetőségeiket.

– Jegykezelés a főbejáratnál történik, kötelező testhőmérséklet méréssel egybekötve.

– Az előcsarnokban kihelyezett kézfertőtlenítő pontok használata fokozottan ajánlott.

– A ruhatárnál, a mosdóknál és az előcsarnokban való várakozás során a megfelelő védőtávolság betartására kérik a nézőket.

– Szünetben légfertőtlenítést végeznek, ezért a nézőtér elhagyása kötelező, lehetőség szerint az előadás szünetében a szabadtéren, levegőn tartózkodást ajánlják.

A járványhelyzet enyhítése érdekében korlátozták nézőszámukat a Nagyszínházban és a Latinovits-Bujtor Játékszínben is. Ültetés során figyelembe veszik a biztonságos távolság betartását, a nem egy háztartásból érkező nézők között.

Amit a színház tesz nézői és dolgozói biztonsága érdekében:

– Belépéskor a színház munkatársain is testhőmérséklet mérést végeznek, hiszen lázas, beteg ember nem léphet a színház területére.

– A társulat összes tagjának kötelező a maszk viselése közösségi tereken, folyosókon.

– Minden irodában, folyosón, közösségi téren kihelyeztek kézfertőtlenítőket, melyek használata kötelező belépéskor, napközben fokozottan ajánlott.

– Folyamatos légfertőtlenítéssel, és szellőztetéssel óvják dolgozóik egészségét.

– A társulat tagjait kérték a közösségi események, a tömegrendezvények látogatásától való tartózkodásra.

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház