Múzeumok Őszi Fesztiválja a Magyar Nemzeti Múzeumban

Idén ősszel is érdemes lesz ellátogatni a Magyar Nemzeti Múzeumba! A World Press Photo kiállítás mellett, a Múzeumok Őszi Fesztiválja (MŐF) országos esemény sorozatához kapcsolódóan biztonságos környezetben, színes programokkal várjuk a látogatóinkat.

Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum

Az évről-évre egyre népszerűbb Múzeumok Őszi Fesztiválja (MŐF) a járvány idején sem hagyja cserben látogatóit. A fesztivál idei jelmondata: Távol is közel. A Magyar Nemzeti Múzeum a tágas és biztonságos múzeumi térben „picit távolabb egymástól, mégis közel” rendezi meg interaktív programjait, tárlatvezetéseit, hogy a látogatók a járványügyi helyzet ellenére is zavartalanul átadhassák magukat a kikapcsolódásnak!

Szeptember 30-án a Nők a középkorban interaktív tárlatvezetés résztvevői a középkori hölgyek kalandos életét fedezhetik fel 17 órától.

A Négy nő egy órában című tárlatvezetés október 2-án, a 16 órától látogatható. A program során M. Lovas Krisztina történész ismerteti Petőfi Sándor felesége Szendrey Júlia, Batthyány Lajos gróf felesége Zichy Antónia grófnő, Kossuth Lajos felesége Meszlényi Terézia és Széchenyi István felesége Seilern Crescence grófnő, négy rendkívüli egyéniség életútját.

Tematikus, élőszereplős tárlatvezetésünkön olyan nőket helyezünk a középpontba, akik a férfiak uralta közép- és kora újkorban tevékenységükkel maradandót tudtak alkotni. A Családi titkok a tárgyak mögött I. Október 3-án 11 órai kezdettel indul.

Jegyvásárlás

További MŐF-ös programkínálatunk megtalálható a múzeum honlapján!

Járványügyi helyzetre való tekintettel további szigorítások esetén a programot online térben rendezzük meg. Ebben az esetben a regisztráltakat kollégáink e-mailben tájékoztatják. A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

További információ: mnm.hu

facebook.com/nemzetimuzeum

instagram.com/magyarnemzetimuzeum