Még lehet nevezni a Blue Danube Filmfesztiválra

Még lehet nevezni az idén negyedszer megrendezésre kerülő Blue Danube Filmfesztiválra. A szervezők short, super short, animáció, dokumentumfilm, kísérleti film és egyperces kategóriákban várják az alkotásokat. A fesztivál különlegessége, hogy Ausztriában és Magyarországon egyidőben, online zajlik. A közönség november 20. és 29. között nézheti meg majd a filmeket a www.bluedanubefilmfestival.com oldalon, egy mozijegy áráért. Ezen kívül a nyertes műveket Bécsben, a Collegium Hungaricumban és Budapesten, az Art+ Cinema moziban is vetítik majd.

Igazi csemege, hogy versenyen kívül látható lesz a többször Oscar-díjra jelölt Yorgos Lanthimos tavaly készült, Nimic című rövidfilmje. 

Az online hozzáférés miatt a Corona-helyzet a fesztivál megrendezését nem befolyásolja. A rendezők az AR-technológiát is bevetik, ezzel új élményt kínálva a nézőknek. Elsőként a világon a filmek egy része a kiterjesztett valóság (AR) segítségével, megfelelő mobilalkalmazással forint és euró bankjegyeken is nézhetők lesznek.

A Blue Danube Filmfesztivál egy független, nemzetközi fesztivál, ahol a legjobb  short, super short, animáció, dokumentum- és kísérleti film kategóriában kínál megmérettetést az alkotóknak. 

Idén először egyperces filmekkel is lehet nevezni. Ezek a fesztivál ideje alatt egy ingyenes augmented reality alkalmazás segítségével forint és euró bankjegyeken is megjelennek. Az AR-technológia lehetőséget nyújt arra, hogy az egypercesek nyomtatott lapok oldalain videóként is elérhetővé váljanak. 

A Blue Danube Filmfesztivál célja a független filmkészítők népszerűsítése. Teret kíván adni a kreativitásnak és a kísérleti szellemnek. A továbbjutókat, mintegy 80 filmet bírál el a szakmai zsűri és díjazza a hat kategória legjobb alkotásait. Ezen kívül a legjobb rendező- és a zsűri különdíját is kiosztják. Továbbá egy diákzsűri dönt az általuk legjobbnak ítélt mozgóképről.

Nevezni a www.filmfreeway.com/BlueDanube oldalon lehet 2020. október 12-éig. Részletek a www.bluedanubefilmfestival.com weboldalon.

,