Jótékonysági vetítéssel, panelbeszélgetéssel és nyáridéző bulival zárja az évadot a Budapest Rooftop Cinema!

Az ország egyik legmeghatározóbb alternatív moziklubos formációja, a Budapest Rooftop Cinema méltóképp zárja az idei, októberig kicsúsztatott tetőmozi szezont. Levetítjük egyik óriási kedvencünket, az Életrevalókat, hogy a jegy árának egy részével az Utcáról Lakásba Egyesület munkáját segíthessük, felidézzük a nyár legjobb pillanatait egy tetőtéri bulival, és megpróbáljuk kibogozni a közösségi média útvesztőit.

*

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő jómódú arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött, börtönviselt Drisst. Két világ találkozik, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára. Az Életrevalók az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikere – ráadásul megtörtént események alapján készült!

A mozijegy árának egy részével az Utcáról Lakásba Egyesület munkáját támogatod, hogy minél több rászorulónak kerülhessen tető a feje fölé. Az egyesület szociális bérlakás-rendszert működtet, üresen álló lakásokat újít fel és ad ki rászoruló bérlők számára, mobilházakat épít, lakásügynökséget működtet és szociális munkával támogatja az ügyfeleket. Munkájukról részletesebben itt olvashatsz: www.utcarollakasba.hu

https://www.facebook.com/events/315842116362216

Aki ott volt, tudja, aki nem, az valószínűleg hallotta, hogy augusztus végén a Bohemian Betyars, a Fran Palermo, a Mary PopKids, a Middlemist Red, a Platon Karataev és barátaik által életre hívott La Boum Kastélyházibuli egy kivételes és varázslatos fesztivál volt. Amit nem tudtok, hogy közben a FangaFanga csapata forgatott egy dokumentumfilmet arról, hogy hogyan állt össze és hogyan zajlott a fesztivál, rengeteg színfalak mögötti videóval, interjúkkal és end-showval! Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit a kisfilm bemutatójára, a film mellett ráadásul egy kis zenés programra is számíthattok! Akik ott lesznek: Betyárok, Palermo, PopKids, Platon, Middlemist, Budapest Rooftop Cinema & Friends!

https://www.facebook.com/events/959068667903882

Nem bírsz nem a telefonodra nézni? Nem vagy egyedül. Ez a jelenség nem hiba, hanem fejlesztés a közösségi média felületein. Évadzáró INGYENES eseményünkön levetítjük nagyvásznon 2020 egyik legforróbb dokumentumfilmjét, a fájdalmasan aktuális The Social Dilemmát, majd az Amnesty International Magyarország által meghívott vendégeinkkel pedig megbeszéljük, hogyan alakítja át a jelenünket és a jövőnket a megfigyelési kapitalizmus, és vajon tényleg vége-e az ismert világunknak.

https://www.facebook.com/events/353247989131148

*

Szeretnénk biztonságos közösségi élményt biztosítani: nálunk az egészségügyi előírásokat betartva, ráadásul nyitott térben, biztonságban mozizhatnak. Kézfertőtlenítőt biztosítunk a mozi területén, a nézőtéren pedig kötelező a maszkviselés!

Ebben a nehéz időszakban pedig nem feledkezünk meg azokról sem, akik az átlagosnál még többet tettek az emberekért: az egészségügyi dolgozókról, rendőrökről, mentősökről, tűzoltókról. A szervezők úgy döntöttek, hogy a Budapest Rooftop Cinema – Mammuttetőn esténként 5 jegyet ingyen biztosítunk a számukra. A kedvezményes helyekre a vetítés előtti napon 18 óráig emailben lehet regisztrálni az info@budapestrooftopcinema.hu címen.

A teljes program és további infók megtalálhatók a Budapest Rooftop Cinema web- és Facebook-oldalán.

Jegyek: https://cooltix.hu/list/mammuteto

www.budapestrooftopcinema.hu

www.facebook.com/budapestrooftopcinema/

Forrás: Budapest Rooftop Cinema