A nagy Gatsby Daisy-je Junior Príma Díjat vett át – A véletlenen is múlt, hogy bekerült a színészszakra az egyik legtehetségesebb fiatal színésznő

A Vígszínház sokoldalú, fiatal színésznője főszerepet játszik A nagy Gatsby-ben és A Nyugat császárában, és már egyetemistaként szerepelt az ország egyik legnépszerűbb sorozatában, az Aranyéletben. Waskovics Andreát Junior Príma Díjjal tüntették ki színház- és filmművészet kategóriában.

Waskovics Andrea, A nagy Gatsby © Dömölky Dániel

Debrecenben az Ady Endre Gimnázium drámatagozatába járt, onnan felvételizett a Színművészeti Egyetemre, ahol azonban először a bábszakra jutott be. Majd évkezdés előtt megcsörrent a telefonja, és Máté Gábor volt a vonal végén: az egyik felvett tanuló mégsem kezdi el a színművész szakot, így, ha Andrea szeretne, csatlakozhat az induló osztályhoz. Waskovics Andrea természetesen igent mondott. Már egyetemista korában játszott az Aranyéletben, szerepelt az Egynyári kalandban, gyakorlatát pedig a Nemzeti Színházban töltötte. Diplomája megszerzése után a Szegedi Nemzeti Színházba szerződött, majd egy évvel később a Vígszínház tagja lett.

Jelenleg A nagy Gatsby-ben és A Nyugat császárában játszik főszerepet, de látható még A diktátorban, az Anna Kareninában és a Lóvátett lovagokban is. Októberben a Pesti Színházban lesz bemutatója, Az apa című komédiában Kern András, Brasch Bence és Bach Kata oldalán. Waskovics Andrea legközelebb szeptember 26-án és október 3-án lép színpadra A nagy Gatsby-ben Daisy-ként. Ez volt élete első olyan szerepe, ami – saját bevallása szerint – rendkívül távol állt a személyiségétől, hiszen Daisy sokszor felszínes porcelánbabaként viselkedik, jóllehet belülről egyáltalán nem ilyen. Andrea azonban kiáll és harcol azért, ami számára igazán fontos, és ha dönt, abban megingathatatlan.

„Kutakodok, ások és botladozom azért, hogy ráleljek a megfelelő útra. És ezt az utat nagyon szeretem” – vallja magáról, és ez a keresés eddig szinte csak sikereket hozott számára. Olyannyira, hogy 2020-ban a társulat titkos szavazata alapján megválasztott színészekből álló zsűri Andreának ítélte oda az évad legjobb női alakításáért járó rangos Ajtay Andor-díjat, és most pedig elnyerte a Junior Príma Díjat színház- és filmművészet kategóriában.

Forrás: Vígszínház