Keressük a művészetek kiemelkedő támogatóit! Art is Business Díj 2020

Művészetek támogatói elismerést érdemelnek, hiszen a kultúra mellé állni egyet jelent a mindannyiunk által létrehozott anyagi és szellemi értékek életben tartásával. Az Art is Business Díjra most forprofit mecénás kategóriában ajánlhat magánembereket a kulturális szcéna bármely tagja szeptember 30-ig. A jelölés kitűnő lehetőséget biztosít, hogy a művészek kifejezhessék megbecsülésüket a pártfogóik felé. A hattagú kuratóriumi testület elbírálása után a díjakat december 15-én adják át az Art is Business Konferencián a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

A kortársPRos nevű ügynökség által alapított díj célja, hogy a mecenatúrában szerepet vállaló cégek és magánszemélyek kiemelésével megmutassa: a kultúra támogatása és a kulturális szereplőkkel való együttműködés rendkívül hasznos, értékteremtő, hatása pedig hosszú távra kiterjed.

A pályázatokat hatfős kuratóriumi testület bírálja el, akik a hazai kulturális kommunikációs szakma meghatározó szereplői:

Balogh Máté András, az Art is Business vezetője

Batta Barnabás, a MITTE Communications stratégiai igazgatója

Drucker Dávid, a Trafó marketing- és kommunikációs vezetője

Fehér Zsuzsanna, a Ludwig Múzeum marketing- és kommunikációs vezetője

Hóbor Helga, a Nemzeti Táncszínház kommunikációs és értékesítési vezetője

Juhász Dóra, a MÜPA PR-vezetője

A tavalyi évben forprofit mecénás kategóriában a díjat Egri Orsolya, a Tranzit Art Café alapítója kapta, aki komoly szerepet vállal abban, hogy a fiatal művészek számára legyen egy hely, ahol megjelenhetnek a munkáik.

A jelöléseket az info@artisbusiness címre lehet küldeni egy 3000-4000 karakter terjedelmű bemutató anyaggal szeptember 30-ig.

Bővebb információ a https://www.artisbusiness.hu/ honlapon keresztül érhető el.

Forrás: KortársPRos