ÚJRANYITÓ – Évadindító a Bethlen Téri Színházban

Gyerekelőadásokkal, szabadtéri programokkal, Gang Színházzal, felnőtteknek pedig egyszeri és megismételhetetlen kísérleti teremtésjátékkal készülnek a Bethlen Téri Színházban az évad nyitására szeptember 20-án. A programok mindegyike ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

„Dacolunk a napról napra érkező aggasztó hírekkel, eldöntöttük: mi márpedig megünnepeljük az újranyitást! A biztonságot és egészségünk megőrzését szem előtt tartva, kültéri eseményekkel és csökkentett nézőszámmal tartjuk meg szeptember 20-án ÚJRANYITÓ – évadindító ingyenes nyílt napunkat.”- írják a színház munkatársai.
Délelőtt a családosokat, napközben az épület szerelmeseit, este pedig a közösségi élményre vágyó felnőtteket várják programjaikra.

A nap érdekessége, hogy három programmal – épülettörténeti kiállítás, ház- és kulisszajárás, illetve a bérház udvarán tartott Gang Színház – egyúttal a Budapest100 programjához is csatlakoztak.

Az évadindító nap minden eseménye ingyenes, de regisztrációköteles. A színház kiemelten fontosnak tartja az egészségügyi szabályok betartását, s erre kéri a hozzájuk ellátogatókat is. Saját szabályzatuk itt olvasható.

ÚJRANYITÓ – Évadindító a Bethlenben – szeptember 20.
Részletes program:

10.00-10.45 Bartha Tóni Bábszínháza: Paprika Jancsi
Helyszín: Bethlen Gábor tér, a színház előtti füves terület
3 éven felülieknek

Paprika Jancsi © Bischoff Henrik

11.00-11.45 Marica Produkció: Teremtés-játék-mese
Helyszín: színházterem
6 éven felülieknek

14.30-16.15 Pincétől a padlásig. Házbejárás a színházban és a lakóépületben.
12 éven felülieknek
a Budapest100 részprogramja

15.30-16.30 Aranyszamár Színház: Volt egyszer egy…
Helyszín: színházterem
4 éven felülieknek

17.00-18.30 Gang Színház: Az új lakó – színházi lakógyűlés 70 percben
a Bethlen Téri Színház és a Pulzus Társulás produkciója
Helyszín: Bethlen Gábor tér 3. – lakóház udvara
12 éven felülieknek
a Budapest100 részprogramja

19.00-20.00 Marica Produkció: Teremtés-játék – ReGeneráció
Egyszeri és megismételhetetlen kísérleti teremtésjáték 18 éven felülieknek

9.30-18.00 közt a Bethlen Galériában Épülettörténeti kiállítás tekinthető meg.


Az előadások a Köszönjük, Magyarország! Program keretében valósulnak meg.

*** *** ***   *** *** ***   *** *** ***   *** *** ***   *** *** ***   *** *** ***  

Gang Színház: Az új lakó – színházi lakógyűlés 70 percben

Az ÚJRANYITÓ nap kiemelt eseménye a nyilvános Gang Színház előadás. A Gang Színház olyan rendhagyó előadást takar, ahol nem a nézők mennek színházba, hanem a színház költözik – egy előadás erejéig – a nézők otthonába, pontosabban udvarába.

A Gang Színház missziója, hogy azok a lakosok is részesüljenek színházi élményben, akiknek erre nem, vagy kevés lehetősége lenne. Az előadások zártkörűek, azt a lakók és az ő meghívottjaik láthatják csupán, így a kulturális élményen kívül közösség-összetartó erővel is bír.

Az ötlet a projekt alapon működő Pulzus Társulás kezdeményezése, elsőként Magyarországon, 2014 nyarán mutatták be a Carlo Goldoni drámája nyomán született Terecske című művet, amelyet két évadon át játszottak.

Gang Színház © Benkő Bernadett

Ezt követte az Egy kis térzene című, Békés Pál-darab, aminek bemutatóját a szerző VII. kerületi szülőházának udvarán 2018-ban tartották.

A Pulzus Társulás profi színházi alkotók formációja, akik projekt alapon állnak össze egy-egy előadásra, amelyekben mindenki egyéb munkái mellett, szabadidejében vesz részt.

Gang Színház © Benkő Bernadett

A Pulzus Társulás vezetője és a Gang Színház ötletgazdája Kroó Balázs, aki nemcsak rendezője és szereplője is az eddigi három előadásnak, de egy személyben szervező, kapcsolattartó is. Eddig több mint 60 gang színházi előadást tartottak, s mivel a projekt egyik fő támogatója Erzsébetváros Önkormányzata, így az előadások java VII. kerületi gangos házakban valósult meg.

De minden évben sort kerítenek legalább egy nyilvános alkalomra is: így volt már előadás a Fogas Házban vagy a Színházak Éjszakáján is.

www.bethlenszinhaz.hu
FB: Gang Színház – Pulzus Társulás

Forrás: Bethlen Téri Színház