A Magyar Művészeti Akadémia ismételten kiírja kulturális-művészeti pályázatát

A Magyar Művészeti Akadémia augusztusban nyílt pályázatot hirdetett a kultúra, vagy az MMA Alapszabályában nevesített művészeti területen fő tevékenységet végző egyéni vállalkozó és adószámos magánszemély (MMA-20-MHM), illetve civil és egyéb szervezetek részére (MMA-20-OMM), működési költségeik támogatására. Ezt a pályázatát nyitja meg most újra a fel nem használt forrásból, összesen 300 millió forint értékben.

A koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére kiírt, újranyitott pályázatban egyéni vállalkozók és adószámos magánszemélyek részére 120 millió forint, a gazdálkodó szervezetek részére 180 millió forint áll rendelkezésre. A pályázatokat a beérkezési sorrendnek megfelelően, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig fogadják be. A támogatás formája: utólagos, vissza nem térítendő támogatás.

A támogatási igény a következő linken keresztül, az MMA pályázati rendszerébe lépve szeptember 8. és szeptember 21. között nyújtható be: http://tamogatas.mma.hu/Login

A részletes pályázati kiírás és útmutató a www.mma.hu honlapon, a Pályázatok menüpont alatt érhető el. A pályázattal kapcsolatban további információk a tamogatas@mma.hu e-mail-címen kérhetők.

Azok az egyéni vállalkozók és adószámos magánszemélyek (pályázati szám: MMA-20-MHM), valamint gazdálkodó szervezetek (pályázati szám: MMA-20-OMM), akik már rendelkeznek visszaigazolt nyertes pályázattal, nem jogosultak újabb pályázat benyújtására. Nekik a támogatás felhasználásáról számot kell adniuk pénzügyi elszámolás formájában legkésőbb 2020. szeptember 15-ig.

Forrás: MMA