Nyárzárás a Kiscelli Múzeumban!

A Kiscelli Múzeum hagyományosan az iskolakezdés utáni hétvégén rendezi meg nyárzáró eseményét, a Kiscelli Napot, ami a rengeteg múzeumi program mellett idén városi sétákat is kínál, és egyben a kiemelkedően sikeres Ragyogj! Divat és csillogás kiállítás záróeseménye is lesz.

A barokk kastélyépület belső udvarán a múzeum dolgozóival együtt fogyaszthatjuk el „a nyár utolsó lecsóját” közösségi borokból készült fröccsök kíséretében, végül kertmozival zárjuk az estét. A Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot című film női főszereplője, Dobos Evelin a vetítés előtt a divatkiállításban a kurátorral közösen tart tárlatvezetést. Napközben töviről hegyire megismerhetjük az egykori Schmidt-kastélyt és környékét: zseblámpás kriptatúra, parkséta, exkluzív bejárás a múzeum bútorraktárába mind olyan élmény, amire ritkán adódik lehetőség. Aki távolabbról indulna, két kerületi vezetett sétán is részt vehet, megismerve az óbudai kísérleti lakótelep világát vagy az egykori vízimolnárok életét a Táborhegyen. Gyerekeknek lesz nyomdázás Petőfiék nyomdagépén és maszkfestő workshop, de ha mozgásra van szükségük az elmélyült alkotás után, akkor a parkban vagy az udvaron erre is bőven adódik lehetőség.

Igazi budapesti nyárvégi program várja a Kiscelli dombon a nyaralásból hazatérő családokat! Már elindult az iskola, az emberek visszacsöppentek a mindennapi életbe, de a Kiscelli rejtett világában úgy érezhetjük magunkat, mintha egy távoli, régmúlt időbe látogatnánk. A Kiscelli nap kikapcsolódás minden korosztálynak az évkezdő hét után. Szeptember 5-én a múzeum 10 és 20 óra között várja a látogatókat, a filmvetítés 20 órakor kezdődik. 

Részletes program: kiscellimuzeum.hu/kiscellinap2020

FB esemény: https://www.facebook.com/events/2696778050605221

Forrás: Kiscelli Múzeum