Art is Business Díj 2020 – Ismét keresik a művészeti és üzleti szféra kiemelkedő együttműködőit – Szeptember 30-ig várják a nevezéseket

2020. szeptember 30-ig második alkalommal hirdetik meg az Art is Business Díj pályázatát olyan nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, forprofit és kulturális mecénások számára, akik az elmúlt évben valamilyen formában együttműködtek a művészet világával. Az elismerés célja, hogy kiemelje azokat, akik tudatosan, stratégiai szemléletmóddal kötődnek egymáshoz; meglátják egymásban azokat az értékeket, amelyekkel kölcsönösen képesek hatni egymás működésére, piaci megítélésére, életére. A díjazottakat a decemberi ünnepélyes díjátadón jelentik be a Trafó – Kortárs Művészetek Házában.

Art is Business Díj © Mohai Balázs

A Díjat az Art is Business magazin hívta életre, amely Magyarországon egyedüli módon foglalkozik a vállalati és művészeti szektorok összekapcsolásával, a menedzsmenti gondolkodással és a mecénás attitűd bemutatásával.

„A magazin és a hozzá kapcsolódó iniciatíva és közösség számára fontos, hogy elismerje azokat, akik valóban átgondolt stratégiai és brandépítési célok mentén, akár a válság ellenére is, együttműködéseket valósítottak meg. Az elmúlt hónapok is azt bizonyították, hogy egyre többen nyitottak mind a kulturális, mind a vállalati szegmens oldaláról az új kapcsolatok felé. Egyre inkább nyilvánvalóvá válik sokak számára, hogy a művészetben rejlő potenciál, akár a vállalat belső, akár külső megítélése szempontjából hatalmas előnyökkel járhat. Tehát érdemes az együttműködésben gondolkodni, amelyet hívhatunk támogatásnak, szponzorációnak, vagy épp mecenatúrának. A hangsúly az innovatív, előremutató és mindkét fél számára előnyökkel járó stratégiai gondolkodás erősítésén és megvalósításán van. A jó példákból sosem elég, és ha közülük néhányukra nagyobb fény jut, akkor mi elértük a célunkat.„ – fejtette ki Balogh Máté András, az Art is Business kezdeményezés vezetője.

2019-ben a nagyvállalati kategória győztese a B.Braun Magyarország, a KKV kategóriáé a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet volt. A Kulturális Mecénás díjat Radnóti Zsuzsa dramaturg, illetve a forprofit mecénás kategóriában Egri Orsolya, a Tranzit Art Café tulajdonosa érdemelte ki.

2020-ban is az Art is Business Díjak odaítélését egy hatfős kuratóriumi döntés előzi meg. A kuratórium tagjai: Balogh Máté András (Art is Business alapító), Batta Barnabás (Mitte Kommunikációs Ügynökség stratégiai vezető), Drucker Dávid (Trafó, marketing és kommunikációs vezető), Fehér Zsuzsanna (Ludwig Múzeum, marketing és kommunikációs vezető), Hóbor Helga (Nemzeti Táncszínház, kommunikációs és értékesítési vezető), Juhász Dóra (Müpa, PR-vezető).

Részvétel a pályázaton

A nagyvállalatok és a KKV szektor cégei az Art is Business oldalán található kérdőív kitöltésével jelentkezhetnek.

A Forprofit mecénás kategóriába a művészeti szegmenstől várják a szervezők a jelöléseket. Ezekben főleg arra kíváncsiak, hogy az adott évben, mely magánszemélyekkel és milyen együttműködések jöttek létre. Amennyiben ezen kapcsolatok nyilvánosak, csupán egy 3000-4000 karakter terjedelmű bemutatást vár a pályázat kiírója.  A jelöléseket erre az email címre küldhetik a jelölők: info@artisbusiness.hu

A Kulturális mecénás díjra a Fidelio magazinnal közös döntés születik majd.

2020-ban új kategóriával, a Kulturális Turizmus díjjal bővül az elismerések sora, amelyet Bódis Gábor turisztikai szakemberrel közösen ítél oda a kuratórium.   

A jelölés és jelentkezés időszaka: 2020. július 1 – szeptember 30.

A pályázatról további információ és jelentkezési űrlap:

https://www.artisbusiness.hu/hu/kerdoiv/art-is-business-dij/