Premier előtti vetítéssel és kultfilmekkel zárja a nyarat a Budapest Rooftop Cinema

Az ország egyik legmeghatározóbb alternatív moziklubos formációja, a Budapest Rooftop Cinema stílusosan búcsúzik a nyártól és köszönti az őszt. A budai csillagok alatt, a Mammut Tetőn végignézhetjük a gumiarcú viccgyárosból komoly színésszé érő Jim Carrey küzdelmét valóság és fikció között, irigykedhetünk mások életére az itáliai nap alatt, vagy keménykedhetünk a londoni nagypályás gengszterek között – ez már ö bigining of bjútiful frensip, nem igaz?

Premier előtti vetítéssel is kedveskedünk nézőinknek: ha velünk tartanak, akkor az elsők között láthatják a sokoldalú Dominik Moll Bestiáda című, kontinenseken átívelő hátborzongató thriller-noirját a modern francia film legújabb sztárjaival!

Jegyek elérhetőek: https://cooltix.hu/list/mammuteto

Emir Kusturica fergeteges roma lagzija kedden veszi be a Mammuttetőt szedett-vedett násznépével, Trabantra éhes malacával, és csendül fel végre-valahára a Bubamara.

https://www.facebook.com/events/318068596243692/

Szerdán egy premier előtti vetítésre várjuk kedves nézőinket és a sajtó képviselőit: a Bestiáda, ez a kontinenseken átívelő hátborzongató thriller-noir a sokoldalú Dominik Moll (Harry csak jót akar, Lemming) bravúros adaptációja Colin Niel Seules les bétes című díjnyertes regényéből. Kurosawa A vihar kapujában című művére emlékeztető cselekményszövés fókuszában olyan szeretetéhes, ám boldogtalan figurák állnak, akik képesek bármeddig elmenni, bármilyen megaláztatást elviselni, hogy viszont szeressék őket. A Bestiáda felvonultatja a modern francia film új sztárjait – Damien Bonnard, Dénis Menochet, Laure Calamy, Nadia Tereszkiewicz és Valeria Bruni Tedeschi -, akik a végső pillanatban is meg tudnak lepni bennünket, mikor a rejtély utolsó részlete is a helyére kerül. A film egyébként a 76. Velencei Filmfesztivál Venice Day szekcióját nyitotta, majd a Tokiói Filmfesztiválon közönségdíjat és a legjobb női alakítás díját is bezsebelte!

https://www.facebook.com/events/3266685590057818/

Augusztus utolsó vasárnapján aztán felidézzük az itáliai nyarak legjavát A tehetséges Mr. Ripley-vel: vitorláson suhanunk a türkiz tengeren, fehéren fodrozódó habok közt. Tom Ripley ölni tudna Dickie Greenleaf, a gazdag hajógyáros fiának életéért – de vajon végül meddig megy el érte? Mindig jobb hamis valakinek lenni, mint egy igazi senkinek, ugyebár. Patricia Highsmith izgalmas regényét az Oscar-díjas Anthony Minghella vitte filmre olyan sztárokkal, mint Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Jude Law, Cate Blanchett és Philip Seymour Hoffman.

https://www.facebook.com/events/459470255011218/

Az esős hónapot a Truman show pótelőadásával zárjuk: Jim Carrey élete legjobb alakításában Truman Burbanknek fogalma sincs, hogy ő tulajdonképpen születése óta egy valóságshow főszereplője, “szerettei” pedig hivatásos színészek.

https://www.facebook.com/events/912938475878707/

A Budapest Rooftop Cinema szeptemberben sem zárja be kapuit: egy idei sikerfilmmel, Guy Ritchie úriembereivel vágunk neki stílusosan az indián nyárnak Matthew McConaughey-vel, Colin Farrellel és Hugh Granttel karöltve. Ezek a bűnözők már nem blöffölnek, hanem nagy pályán játszanak!

https://www.facebook.com/events/2631838123742301/

Annak pedig, aki esetleg lemaradt volna múlt heti kiemelt programunkról, a Budapest Street Photography Collective nagyszabású, bemutatkozó streetfotó kiállításának megnyitójáról készült képek az alábbi linken elérhetőek:

https://www.facebook.com/pg/budapestspc/photos/?tab=album&album_id=198622151624231&ref=page_internal

A megnyitón levetített videó:

A Budapest Street Photography Collective honlapja: https://bpspc.hu/

Az idei év nem csak a mozik számára volt más, mint a többi, hiszen filmpremierek, forgatások csúsztak, és kicsit talán el is szoktunk a társaságba járástól. A Budapest Rooftop Cinema csapatával szeretnénk visszahozni a biztonságos közösségi élményt: nálunk az egészségügyi előírásokat betartva, ráadásul nyitott térben, biztonságban mozizhatsz barátaiddal.

Ebben a nehéz időszakban nem szeretnénk megfeledkezni azokról sem, akik az átlagosnál még többet tettek az emberekért: az egészségügyi dolgozókról, rendőrökről, mentősökről, tűzoltókról. A szervezők úgy döntöttek, hogy a Budapest Rooftop Cinema – Mammuttetőn esténként 5 jegyet ingyen biztosítunk a számukra. A kedvezményes helyekre a vetítés előtti napon 18 óráig emailben lehet regisztrálni az info@budapestrooftopcinema.hu címen.

A teljes program és további infók megtalálhatók a Budapest Rooftop Cinema web- és Facebook-oldalán.

Jegyek: https://cooltix.hu/list/mammuteto

www.budapestrooftopcinema.hu

www.facebook.com/budapestrooftopcinema/

Forrás: Budapest Rooftop Cinema