BUDAI KOMÉDIÁSOK – októberben kezdi meg működését a társulat

A Figurina Bábszínház épületében kezd el működni októbertől a Budai Komédiások társulata. A Retek utca 17. szám alatt található, negyven fő befogadására képes színházteremben eddig Siklósi Gábor színvonalas, gyermekeknek szóló előadásai voltak láthatóak, mindezek megtartásával a kínálat most egy felnőtteknek szóló esti műsorsávval bővül, havonta tíz alkalommal.

A Röhögjünk együtt! című zenés, improvizációra épülő előadássorozat népszerű művészeket vonultat fel és tesz próbára a színpadon Pille Tamás moderálásával. Októberben Fésűs Nelly (3-án), Csonka András (21-én) és Peller Károly (19-én, 25-én, 28-án) lép színpadra. A zongoránál minden alkalommal Szilassy Nelly foglal helyet.

Akik zenés, könnyed kávéházi hangulatra vágynak élő zenével, azok számára a Szimplán egy duplát! című, Zerkovitz Béla-slágereket felvonultató darabja ajánlott. Pille Tamás rendezésében Majorfalvi Bálint és Fábián Nikolett lép színpadra. Koreográfus Cortés Sebastián, zenei munkatárs Szilassy Nelly. Az október 24-i bemutatót a hónapban még két előadás követi 26-án és 29-én.

Az ötször született fiú című „színházi kámedi”-ben pedig két színész tizenöt szerepben való virtuóz játékát élvezheti a néző, betekintve egy kicsit egy fiktív színházi próbafolyamatba, komikus formában. A produkció ősbemutatónak mondható, hiszen a két szereplő – Majorfalvi Bálint és Téglás Márton – írja és rendezi is az előadást, ami első alkalommal október 30-án látható, majd 31-én.

Jegyek valamennyi előadásra ONLINE válthatók, valamint érdemes követni a Budai Komédiások facebook oldalát, ahol a társulat mindig a legfrissebb információkkal szolgál. A budaikomediasok@gmail.com -email címen pedig akár a jegyvásárlással, akár az előadásokkal kapcsolatos kérdéseket tehetik fel a kedves nézők.

A társulat állandó tagjai: Pille Tamás, mint társulatvezető működik közre a csapat életében és az előadások létrehozásában.

Majorfalvi Bálint, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen diplomázott 2009-ben, jelenleg a Komáromi Jókai Színház művészeként segíti a Budai Komédiások sorsának alakulását, mint sajtóreferens, videós és két előadás létrehozója és színésze.

Szilassy Nelly zenei vezetőként működik közre két produkcióban is, a zenés színházi életben tapasztalata, munkabírása és munkakedve egyaránt kincset ér.          

Fábián Nikolett a színészcsapat hölgytagjaként 2016-ban végzett a Budapesti Operettszínház által működtetett Pesti Broadway Stúdióban, Toldy Mária tanítványaként. Az utóbbi években főként gyermekelőadásokban találkozhattak vele, ezúttal pedig zenés játékunkban áll a felnőtt közönség elé.

Téglás Márton a Pesti Magyar Színiakadémia elvégzése után sokáig a Fodor Tamás vezette StúdióK-ban játszott, évek óta a Térszínház előadásaiban lép közönség elé. Ezúttal Majorfalvi Bálinttal közös komédiáját tekinthetik meg a nézők októbertől.

Természetesen gondolva esetleges járványügyi rendelkezésekre, melyek időről időre – olykor napról napra – változhatnak, fontos megemlíteni, hogy a rendelkezésre álló színházterem negyven fő befogadására képes, így adott esetben a többszáz fős zárt térre vonatkozó rendelkezések a színházat elkerülik. A társulat folyamatosan nyomon követi az aktuális rendelkezéseket s időben jelzi, ha változtatni kényszerül programján, mivel a kollégák és a közönség egészségének megőrzése elsődleges szempont. Bízva abban, hogy változtatásokra nem lesz szükség, a társulat teljes erőbedobással készül az októberi nyitásra, hogy derűs színfoltja lehessen a fővárosi kulturális életnek.

– A Budai Komédiások Társulata

A Budai Komédiások facebook-oldala:

https://www.facebook.com/Budai-Kom%C3%A9di%C3%A1sok-104492884631107

Rendelkezésre álló online jegyvásárlási felület a jegy.hu -n:

RÖHÖGJÜNK EGYÜTT

https://www.jegy.hu/program/rohogjunk-egyutt-119174

SZIMPLÁN EGY DUPLÁT!

https://www.jegy.hu/program/szimplan-egy-duplat-119176

AZ ÖTSZÖR SZÜLETETT FIÚ

https://www.jegy.hu/program/az-otszor-szuletett-fiu-119175

RÖHÖGJÜNK EGYÜTT!

SZIMPLÁN EGY DUPLÁT!

AZ ÖTSZÖR SZÜLETETT FIÚ

Forrás: Budai Komédiások