A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának koncertje

A Zenélő Budapest idei, hatodik évada egy különleges kultúrtörténeti eseménnyel zárul a Várkert Bazárban: augusztus 30-án, 19 órakor a Várkert Bazár újkori történetében először ad koncertet egy szimfonikus nagyzenekar. Az Öntőház udvarban ezen az estén az Erkel Ferenc által alapított Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara lép színpadra, Farkas Róbert vezényletével.

Budapesti Filharmóniai Társaság

A nyáresti koncert programja rendkívül igényes, mégis könnyed kikapcsolódást ígér. Népszerű operarészletek hangoznak el, Rossini Sevillai borbély nyitányától Bizet Carmen szvitjéig. A koncerten felcsendül Bizet-től Az arles-i lány szvit, Mendelssohn Szentivánéji álom Scherzója, és a jól ismert csárdás Erkel Ferenc Bánk bánjából.

Az augusztus 30-i szabadtéri koncert igazi kuriózum, hiszen a Várkert Bazár történelmi falai között korábban még nem lépett fel szimfonikus zenekar. A historikus helyszín udvara egyben Budapest egyik legszebb turisztikai látványossága – kiváló akusztikai adottságokkal bír, így méltó helyszíne a klasszikus zenének.

A hangversenyen Farkas Róbert karmester vezényli az 1853-ban Erkel Ferenc által alapított Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát. A fiatal dirigens karrierje az International Lovro von Matačić verseny harmadik helyezésének, valamint az Opera Award és a Croatian Composer’s Society különdíjának elnyerésével indult, mára pedig Európa legrangosabb együttesei invitálják vendégszereplésre. Az est házigazdája a Bartók Rádióból már jól ismert műsorvezető, Becze Szilvia lesz.

Várkert Bazár, Öntőház udvar

A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának koncertje(augusztus 30., vasárnap, 19 óra – Várkert Bazár, Öntőház udvar)

Vezényel: Farkas Róbert
Műsorvezető: Becze Szilvia

Műsor:
Rossini: Sevillai borbély – nyitány
Bizet – Guiraud: Az arles-i lány – 2. szvit
Mendelssohn: Szentivánéji álom – Scherzo
Erkel: Csárdás a Bánk Bán című operából
Bizet – Guiraud: 1. Carmen-szvit

A hangversenysorozat a Budapesti Filharmóniai Társaság szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

Művészeti vezető, ötletgazda: Götz Nándor

További információk

https://www.facebook.com/zenelobudapest/

https://www.instagram.com/zenelobudapest/

Forrás: Zenélő Budapest