Streetfotó kiállítással és premier előtti vetítéssel vár a Budapest Rooftop Cinema

Dacolunk a viharokkal: az ország egyik legmeghatározóbb alternatív moziklubos formációja, a Budapest Rooftop Cinema a hosszúhétvégén sem hagyja lógva a filmrajongókat. Kereshetjük az igazit Párizsban, megmenthetjük a világot az ádáz macskáktól és átélhetjük, milyen lehet meleg fekete fiúként felnőni Amerika egyik kevésbé csillogó zugában. Premier előtti vetítéssel is kedveskedünk nézőinknek: ha velünk tartanak, akkor az elsők között láthatják a csillagok alatt a sokoldalú Dominik Moll Bestiáda című, kontinenseken átívelő hátborzongató thriller-noirját.

Moszkva tér című film vetítése a Mammut 2 tetőteraszán. 2020.07.07.-én. © Trenka Attila

Kiemelt eseményünkön pedig szerdán a közönség végre személyesen is találkozhat a Budapest Street Photography Collective kiállításmegnyitóján a legjobb hazai utcafotósokkal a Mammuttetőn!

Jegyek elérhetőek: https://cooltix.hu/list/mammuteto

Hétfő este egy hajótörött férfi szemszögén keresztül fedezhetjük fel egy trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lépünk az egyik óriás teknőssel. A szöveg nélküli filozofikus animációs film létrejöttét nem csak a legendás Ghibli stúdió, de magyar animátorok, a Kecskeméti Animációs Stúdió munkatársai is segítették.

https://www.facebook.com/events/283366589427456/

Kedden aztán felsétálunk a Montmartre-ra, hogy részesei lehessünk Jean-Pierre Jeunet rendező mesebeli, zöldes-pirosas lencséin szemlélt világának, melyben a magányos párizsi lány, Amélie Poulain próbálja meg jobbá tenni mások életét.

https://www.facebook.com/events/575675943125062/

Egy kíváncsi fotós számára nincs őszintébb, érdekesebb, izgalmasabb hely, mint az utca. Ezért fotózza évek óta megszállottan a Budapest Street Photography Collective, azaz a BPSPC tizenkét tagja. Budapest streetfotós kollektívája, a BPSPC augusztus 19-én rooftop kiállításon mutatkozik be személyesen is. A korábban külön-külön alkotó utcafotósok tavaly novemberben álltak össze csapattá, elnevezésükkel is követve a nemzetközi „SPC” trendet. A 12 tagnak különböző a stílusa, de közös a célja: elfogadtatni és elismertetni a művészi utcafotó nagy múltú és gazdag műfaját itthon is.

Képeik eddig csak közösségi felületeken voltak megtekinthetők, most viszont megmutatják őket a város fölött lebegő tetőteraszon is. A kiállított fotók mellett a Budapest Rooftop Cinema Mammut Tető mozijában debütál majd a róluk szóló kisfilm – képvetítéssel, lesz finom nyáreste, koccintás, a lemezeket Benski pörgeti és persze találkozhatsz az alkotókkal is. A kiállítást Marosi Viktor nyitja meg fél 8-kor, a filmet és az utána következő slideshowt pedig az este folyamán fél óránként levetítjük, ezzel elkerülve a nagy tömörülést. A képek a megnyitó után is megtekinthetőek lesznek a Mammuttető nyitvatartási idejében!

A kiállítás trailere itt megtekinthető: https://youtu.be/Pn0hoXDXXYM

Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/581566305864258/

A Budapest Street Photography Collective honlapja: https://bpspc.hu/

A hosszúhétvégét vasárnap este Barry Jenkins csodaszép filmjével zárjuk. A 2017-es legjobb film Oscart elnyerő Holdfény egy fiú, egy srác és egy férfi története, amely egyszerre mesél egyetemesen az emberről és közelebbről nézve Amerikáról. A felnőtté válás meséje és lokális szociodráma.

https://www.facebook.com/events/744652112969224/

A jövő hetet Ternovszky Béla négy gengszterével, Grabovszkival, Lusta Dick-kel és szegény Safranekkel indítjuk: végre a csillagok alatt is megnézhetjük a Macskafogót!

https://www.facebook.com/events/322569398924586/

Emir Kusturica fergeteges roma lagziját is elmosta a vihar, ezért jövő kedden veszi be a Mammuttetőt a szedett-vedett násznép, és csendül fel végre a Bubamara.

https://www.facebook.com/events/318068596243692/

Szerdán aztán egy premier előtti vetítésre várjuk kedves nézőinket: a Bestiáda, ez a kontinenseken átívelő hátborzongató thriller-noir a sokoldalú Dominik Moll (Harry csak jót akar, Lemming) bravúros adaptációja Colin Niel Seules les bétes című díjnyertes regényéből. Kurosawa A vihar kapujában című művére emlékeztető cselekményszövés fókuszában olyan szeretetéhes, ám boldogtalan figurák állnak, akik képesek bármeddig elmenni, bármilyen megaláztatást elviselni, hogy viszont szeressék őket.

https://www.facebook.com/events/3266685590057818/

Az idei év nem csak a mozik számára volt más, mint a többi, hiszen filmpremierek, forgatások csúsztak, és kicsit talán el is szoktunk a társaságba járástól. A Budapest Rooftop Cinema csapatával szeretnénk visszahozni a biztonságos közösségi élményt: nálunk az egészségügyi előírásokat betartva, ráadásul nyitott térben, biztonságban mozizhatsz barátaiddal.

Ebben a nehéz időszakban nem szeretnénk megfeledkezni azokról sem, akik az átlagosnál még többet tettek az emberekért: az egészségügyi dolgozókról, rendőrökről, mentősökről, tűzoltókról. A szervezők úgy döntöttek, hogy a Budapest Rooftop Cinema – Mammuttetőn esténként 5 jegyet ingyen biztosítunk a számukra. A kedvezményes helyekre a vetítés előtti napon 18 óráig emailben lehet regisztrálni az info@budapestrooftopcinema.hu címen.

A teljes program és további infók megtalálhatók a Budapest Rooftop Cinema web- és Facebook-oldalán.

Jegyek: https://cooltix.hu/list/mammuteto

www.budapestrooftopcinema.hu

www.facebook.com/budapestrooftopcinema/

Forrás: Budapest Rooftop Cinema